https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Voznici z 1,15 in 1,17 mg/l alkohola, pijana voznica povzročila nesrečo

16.08.2021 ob 10:20  

Pijana voznica je včeraj povzročila prometno nesrečo.

Včeraj, malo po 20. uri je na relaciji Srednja Bistrica - Črenšovci voznica osebnega avtomobila na ravnem delu ceste zapeljala na nasprotno smerno vozišče in čelno trčila v osebni avtomobil voznice. Obe voznici sta bili lahko telesno poškodovani. Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročiteljici prometne nesreče pokazal 1,15 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper njo bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.

Murskosoboški policisti pa so včeraj ponoči med kontrolo cestnega prometa v Murski Soboti ustavili voznico osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pri voznici pokazal 1,17 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznico je bilo odrejeno pridržanje in bo podan obdolžilni predlog, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota. 

 

Veliko število vinjenih voznikov 

Skorajda ni dneva, da na cestah na območju Policijske uprave Murska Sobota ne bi obravnavali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola. Tudi ugotovljene stopnje alkoholiziranosti so visoke. Najmanj, kar se lahko zgodi alkoholiziranemu udeležencu v cestnem prometu je, da ga ustavi in kontrolira policija, ga denarno kaznuje, izloči iz prometa, odvzame vozniško dovoljenje, ga pridrži do iztreznitve ali zaseže motorno vozilo. Vse navedeno je le majhen in neprimerljiv delček v primerjavi s posledicami prometnih nesreč, ki jih povzročijo pijani vozniki. Zaradi tega policisti znova opozarjajo vse udeležence cestnega prometa, da je prisotnost alkohola v prometu nedopustna in da naj nikar ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače.

Vozite le trezni! Če boste uživali alkoholne pijače, se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu.

* Foto: Pixabay 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.08.2021 ob 12:08 Mik gost

      piti piti pa nej popistiti

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.08.2021 ob 12:27 gost

      Zanima me koliko promilov so pa imeli mogoče ti policisti keri su ju ustavili. Tega se ne beleži.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.08.2021 ob 13:03 gost

      SRAMOTA ZA PREPIJTE BABE!!!! Ve jes zvejdin ,štere su bile pa bom jih poimensko izpostavil!!!!! Fuj pijandure kako jim iz goflje smrdij!!!!!!!!

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.08.2021 ob 14:07 Jaz gost

        Najprle tij sebe vred zemi pa te drujgin slabo delaj, prle kak pa boš to delal pa premisli ka dvomin ka boš cejlo kauzo odneslo... Verjetno se pa zalejvles kak večina...ni v redu to važno pa da sta obe žive..

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.08.2021 ob 14:58 Gost1 gost

      Nije seno za guske

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.08.2021 ob 17:49 gost

      Tij somar braniš pijandure!!!?? Te si sam med njimi ka rad pogledneš v kupico ali glaž!!!!! Slabijčje!!!!!! Če voziš , te NE PIJ!!!!!!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.08.2021 ob 22:43 gost

      Skoraj Nej za vrvate, pa tej bóbé me rejdno šijejo, tjoko san nej mogo fudnetè do san bju v najvekšoj forme.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.08.2021 ob 6:20 dr gost

      zakaj pa je alkohol dovoljen? naj bo prepovedan ali pa naj bodo še druge droge dovoljene. glede drog se itak bolj redko bere, da je kdo povzročil nesrečo. očitno so narkomani pametnejši, ker ne vozijo. isto tak je s hitrostjo. zakaj proizvajajo avte s tako hitrostjo? četeh 2 stvari ne bi bilo, niti toliko nesreč ne bi bilo. zelo ensotavno bi se dalo rešiti, a nočejo. potem pa samo jok in stok. nočejo pa zato, ker potem ne bi mogli več kaj kasirati.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.