https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Vrt spominov in tovarištva na Petanjcih gostil »Dneve poezije in vina«

Vrt spominov in tovarištva na Petanjcih, 28.08.2021 ob 6:00  

Prireditve letošnjega že 25. festivala "Dnevi poezije in vina," katerega je Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija tudi letos partner, se med 24. in 28. avgustom odvijajo po različnih krajih po vsej Sloveniji, ter tudi na Hrvaškem in v Avstriji. Častni gost Petr Borkovec, češki pesnik in pesnica Olga Stehlíková sta bila gosta pesniškega branja na Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih, v sredo, 25. avgusta.

"Dnevi vina in poezije" so eden najbolj prepoznavnih mednarodnih pesniških festivalov v tem delu Evrope, ki uspešno združuje pesniško besedo in etnološko umetnost ter obiskovalcem ponudi pesniška, etnološka, kulinarična, glasbena, vizualna ter številna druga nepozabna doživetja. V času med 24. in 28. avgustom bo nastopilo 35 pesnic in pesnikov iz 20 držav. Dogodki bodo potekali na skoraj 40 prizoriščih na Ptuju in v več drugih krajih v Sloveniji, Avstriji in na Hrvaškem. Častna gosta bosta portugalska pesnica Ana Luisa Amaral in češki pesnik Petr Borkovac.

Petr Borkovec in pesnica Olga Stehlinova, prav tako iz Češke, sta bila gosta pesniškega branja v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih.

Pesnik Petr Borkovec

Pesnik Petr Borkovec je častni gost letošnjega jubilejnega festivala. Mojster tradicionalnih tehnik pisanja poezije z značilnim pesniškim glasom. Za njegovo pesniško ustvarjanje je značilno, da z natančnim opazovanjem in navidezno preprostimi pesniškimi sredstvi ostri bralčevo oko za trenutke in dogodke vsakdana. Od leta 1992 je urednik pri reviji za umetnost Souvislosti, od leta 2000 pa tudi urednik revije Literární noviny. Za svoje pesniško ustvarjanje je prejel številna priznanja, med njimi nagrado Jiríja Ortena, nagrado Hermanna Lenza in nagrado Norberta C. Kaserja. Iz ruskega jezika prevaja poezijo in dramske igre. Pesnik na festival prihaja s podporo Češkega literarnega centra.

Pesnica Olga Stehlíková

Pisateljica, urednica in kritičarka deluje s poudarkom na sodobni češki književnosti. njena prva pesniška knjiga Týdny (Tedni, Dauphin 2014) je prejela nagrado Magnesia Litera Book Prize za poezijo. Njene pesmi so prevedene v devet jezikov. Pesnica je del evropske pesniške platforme Versopolis, ki ga podpira program Ustvarjalna Evropa. Na festival je prišla s podporo Češkega literarnega centra.

Pesniško branje gostov je popestrila glasbena skupina KUD Tišina, vodil jo je David Čeh. 

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 16:38 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.