https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Cepljenje proti COVID-19 se izkazuje z dokazilom o prejetem drugem odmerku cepiva, tudi za AstraZeneco

28.8.2021  

Vlada je včeraj na dopisni seji sprejela Odlok o spremembah Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki nanašajo na cepiva, ki se uporabljajo v Sloveniji.

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela Odlok o spremembah Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. S spremembo Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 se glede cepiv, ki se uporabljajo v Republiki Sloveniji enotno določa, da je oseba polno zaščitena s prejemom prvega ali drugega odmerka cepiva.

Cepljenje proti COVID-19 izkazuje z dokazilom o prejetem drugem odmerku cepiva

V Odloku o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 se določi, da se cepljenje proti COVID-19 izkazuje z dokazilom o prejetem drugem odmerku cepiva: Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer,cepiva Spikevax (COVID-19 Vaccine) proizvajalca Moderna, cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology, cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech, cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm, cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca in cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca ali kombinacijo dveh predhodno naštetih cepiv.
Prav tako se cepljenje proti COVID-19 izkazuje z dokazilom o cepljenju s prvim odmerkom cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag.

Foto: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.08.2021 ob 8:15 gost

      Ta vlada nima pojma od pojma že dve leti se ukvarja sama sabo nima pa pojma jaj se dogaja doma kaj v svetu. Enostavno debili svetovnih razsežnosti vodijo Slovenijo in sramoti jo slovenski narod kako odprejo gobce.

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.08.2021 ob 8:23 gost

      Po takem so debili vsi po celem svetu, ker je skoraj identično povsod, mijslin da je Glih obratno debil svetovnih razsežnosti si ti in tebi podobni hvala bogu se vidi po objavah da vas je vedno manj.

      10 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2021 ob 9:30 gost

        Ne piši laži, ki jih vidiš in slišiš v Janševih medijih. Niti približno ni enako po celem svetu, kot pišeti vi neve3dni Janševi verniki. Nekje najdi in preberi kako je z šolanjem otrok na Švedskem, Danskem, Nizozemskem, Madžarskem, v Teksasu, Floridi, Blorusiji, na Hrvaškem , .................................................... Švedska ni nikoli zapirala šol, maske niso obvezne, nikoli ni imeli policijske ure, v Texasu so že 10. marca ukinili vse korona ukrepe, nekatera vrhovna sodišča so prepovedala PCT pogoje, ........................ Janševi neve3dni verniki pa pišete tisto, kar vidite na Novi24TV in slišite od Jaševih nastavljencev, ne strokovnjakov.

        11 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2021 ob 9:36 Slovenec gost

        On se je že cepil in po cepljenju je spoznal da je CEPEC, kar je bil sicer že prej, zdaj pa je jezen na ves Svet ker je sprevidel zaradi cepiva kakšen majmun je.

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.08.2021 ob 8:40 gost

      Vse povsod bo potreben PTC, lepo in prav samo če bi se ga upoštevalo. V gostilnah niti slučajno, v Avstriji je na vsako mizi prilepljen QR tako da preden naročiš moreš pokazati da kelnarca poskenira in to vsakega, šele potem naročiš, preverjeno. Pri nas te niti ne vpraša ker se boji, kje so INŠPEKTORJI ste dobro plačani na delo, v nasprotnem je PTC BREZ VEZE, ali pa spet vse zapreti.

      9 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2021 ob 9:35 gost

        Hlapec, če bi v Avstriji drek jedli, bi ga ti tudi jedel. Pojdi živet tja in živi tam, če ne moreš živeti brez neke prisile in diktature. Po svetu sodišča že razveljavljajo te PCT pogoje, vu hlapci bi pa radi celo življenje tako živeli. Poglej dr žave kjer te prisile nimajo. Veliko jih je. Samo moraš znati misliti s svojo glavo, kar pa vi verniki ne znate.

        9 7 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.08.2021 ob 9:45 gost

      Oprosti sto let smo za Avstrijce, ti bi mogo iti ta bi se vsaj pameti in reda NAVCO.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.08.2021 ob 9:49 gost

      Portal Pomurec.com omogoča primitivne in vulgarne komentarje, kakršnih zlepa ne zasledimo v drugih slovenskih medijh. Pomurec.com postaja tako prava sramota za Mursko Soboto in Pomurje.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.08.2021 ob 10:13 gost

      Samo toliko vam nevednim ljudem, katerim je dikatura cilj življenja, minister Pukljukar, ki bi vso pozornost moral posvetiti svojemu delu kot minister, se ukvarja največ s cepljenjem ljudi, v ozadju pa umirajo ljudje, ki ne morejo pravočasno do ustrezne medicinske pomoči. O teh mrtvih se ne piše in se ne sme pisati, nabija se pa vsak danin straši ljudi s tistimi parimi ljudmi, ki so umrli s koronom- vsi so večinoma zelo stari z več priduženimi boleznimi. Ta minister ima čas, da zraven ministrskega dela opravlja mesečno še več dežurstev v bolnišnicah. Eno dežurstvo prinese približno 1.000 evrov bruto. Takšnim " strokovnjakom " jaz ne zaupam, vi pa samo dajte.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2021 ob 10:29 gost

        Zgornji lepo si se potrudil, lepo in prav, ampak kaj ima to veze z dogajanjem glede corone po celem svetu, iščete nekaj da bi obrnili pozornost, vsi vemo kakšno imamo politiko, imajo jo tudi drugje. Dejstvo je da nam kroji življenje CRONA VIRUS, mi vsi in po celem svetu pa moramo opostevati, da je nevarnost za vse in moramo opostevati priporočila kot vsi po svetu da bo že enkrat mir, pustite že enkrat to jebeno eno politiko in naj naredi vsak sam nekaj. Vedno so krivi vsi drugi samo vi ne.

        5 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2021 ob 10:56 gost

        10:29 ............ preveč so te napumpali in prestrašili mediji in te tiskovne konference. Nasedel si jim kot še veliko drugih. vVerjetno ne veš, da je smrtost tega " strašnega, smrtonosnega " virusa pod 1 %, pa še tu štejejo tak kot jim paše. Švedska od začetka te histerije ni podlegla in je kar normalno živela, zato ne blebeči, da je povsod enako. V UKC Ljubljana so zdravniki s korona dodatki ( tudi taki, ki niso imeli stika s korona bolniki, in taki, ki tam niso delali ves čas ) prejemali mesečno plačo od 20.000 evrov do 27.000 evrov ( najbolje plačani ). Če bi ti bil na njihove mestu, bi si verjetno želel, da korona traja večno. Korona ni medicinski problem, je problem, ki hoče spremeniti dužbeni sistem, ekstra bogataši in delavska raja brez vseh pravic. Malo razmisli koliko človekovih in delavskih pravic se je samo v Sloveniji odvzelo v letu in pol. Mogoče sem imel srečo, a to korono sem pri starosti 71 let preživel brez večjih težav brez zdravniške pomoči ( malo povišane telesne temperature, slabega počutja, malo bolečin ). Da se pa spravijo na male otroke, je pa nečloveško, fašistično dejanje.

        7 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2021 ob 11:00 Karel K. gost

        Problem je najti srednjo linijo in tu je stroka nemočna ali nevedna. To pomeni, držati Korono v merah normale in obravnavati vse ostale bolnike, Če se Korona pusti v stihijo, bo zaradi tega ogromno smrti in ne samo starejši, tudi mladi so v nevarnosti in korona pušča velike posledice katere trajajo. Res pa je, da zaradi skrbi za korono umre kar precej bolnikov z drugimi boleznimi. Zato ni Pokljukar nič kriv, saj dela na tem, da bi korono zajezil in bi zdravniki lahko obravnavali druge bolnike. Seveda pa to stanje mnogi zlorabljajo in mnogokrat sedijo v naslonjačih in se zgovarjajo, da morajo skrbeti za korono pa čeprav ni zadosti teh bolnikov. Tu pa je zatajila organizacija in vodstvo bolnišnic ter zdravstvenih domov. Saj v zdravstvenih domovih ne moreš priti do svojega zdravnika, pa zagotovo niso zaposleni samo z kovid pacienti, saj na primer v pomurju jih je dnevno morda 20,

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.08.2021 ob 10:25 Karel K. gost

      Pa te Džaože, titoistični kapo je ščista zmešan. Prepisuje Trohovo spletno stran in je njegov glasnik. Pa tij se skregan sam s sabo in bereš samo Troho, vsaj Janševe medije beri ali pa tuje, da boš vedel, kaj se dogaja po svetu. Malo stopi iz bunkerja in naj te sonce oplazi, da boš zaznal, da svet še vedno obstaja. Ti si strokovnjak za žaljenje, primitivizem, maščevanje, negativno protistrokovno propagando. Pa kot so ti že nekateri napisali, po tvojem so vsi svetovni strokovnjaki neumni, le ti si pameten. Naštej vsaj enega slovenskega strokovnjaka kateri misli tako kot ti, pa ne tistega ravnatelja ali Troho.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2021 ob 11:54 gost

        Karel, napisal sem ti dolg in argumentiran odgovor. Ni objavljen. Cenzura? Ne vem. Bom v kratkem poskusil istvo ponoviti. Trohe ne poznam in ne spremljam njegovega delovanja in me ne zanima. ABerem tisto, kar me zanima, tudi strokovne revije. Vem pa, da je Troha bil pri tebi doma, zato ga ne moreš pozaiti in ga nenehno omenjaš. Kakšen dvolićnež si, kažejo tvoji komentarji. Na različne moje komentarje daješ popolnoma različna svoja mnenja. Napisal sem tako komentar ob 10.13 kot ob 10:56 in še nekaju njih. Si vedel? Nisi. Tiste strokovnjake, ki ne mislijo tako kot Janša, je Janša odstranil s funkcij in nastavil svoje kimavce. Prim. prof dr. Ivan Eržen je po znanju tata mata za Beovićko, Kreka, Poklukarja, ............................... Kako je zdaj s tisto zdravnico, ki je vzorec cepiva poslala v laoratorij v Nemčijo in objavila analizo tega, kar je prejela iz Nemčije? So ji že vzeli zdravniško licenci in jo zaprli? Vem, da Beovićeva dela na tem, ne vem pa kako daleč je. Si kdaj slišal za to KDOR NE MISLI TAKO KOT JAZ, SO MOJI SOVRAŽNIKI? Zelo lizu Pučnika in Janše je to, tudi tebe kot izgleda. Karel, zelo blizu Madžarske si doma, tik o meji. Daj, pozanimaj se zakaj madžarskim otrokom ni potreno imeti PCT pogojev, testiranj, mask, ko bodo šli v šolo, naši pa to morajo imeti? Imajo na Madžarskem drugi virus kot ga imamo mi? V razdalji nekaj kilometrov? Pusti zdaj nakladanja, titoizem, Troho, žaljenje, SAMO NA TO VPRAŠANJE ODGOVORI.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2021 ob 13:30 Karel K. gost

        Na neumnosti težko odgovarjam. Vse kar ti pišeš, je napisano vsebinsko enako na strani katero ima TRoha. Kaj pa je mene briga pri tem Janša in tvoj veliki odpor do njega. Saj pa tudi jaz se ne strinjam z njim, vendar v povezavi z Korono se jaz poučujem na tujih poročanjih, ne govorim to kar reče Beovičeva, Pokljukar, Logarjeva, pa čeprav ti govorijo isto kot govorijo vsi njim podobni strokovnjaki v Evropi. Pusti ti ta pregovor kdor ni z nami je proti nam, saj ste tega iznašli in ga v praksi uveljavljate prav vi titoisti. Tidoiste ne moreš opustiti, saj imamo še vedno titoistični politični in državnoupravni sistem. Še najmanj za to je kriv Pučnik, pa nisi omenil, da je bil sodelavec BND. Kako je prišel na dan ta virus in kdo ga je proizvedel za kakšne namene pa je možno le ugibati. Če nebi bilo kaj skritega, se Kitajci nebi tako branili pregleda svoji laboratorijev. Zdaj se pojavlja namig, da bi to lahko bilo biološko orožje in veš kaj v tej smeri sem že pred letom in tričetrt napisal članek v tej smeri. Ta možnost obstaja in to bo morda nekdaj postalo resnica. Ekonomija se toži, da ji dobičke odjedajo stari ljudje, vse države stokajo, da je mnogo starih ljudi in morda je ta virus proizveden v te namene. Ne morem pa se satrinjati s takšnimi bedaki kot si ti, ki pravite, da virus ne obstaja in nima nobenih posledic. Je in mladi ljudje postajajo žrten njega. Tu je nastal problem, ker so se proizvajalci ali njegovi snovalci ušteli, saj jim to več ekonomsko škoduje kot strostniki. Ne omenjaj ti vedno neke posamezne države kater v tem trenutku ne izvajajo tako strogih ukrepov, saj v naslednjem trenutku izvajajo še strožje ukrepe. Ne vem ali procvociraš ali pa si pomolnoma iztirjen človek.

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2021 ob 14:48 gost

        Zopet nakladaš, na bistveno vprašanje pa nisi odgovoril. Ne veš ali nočeš. Pa v svojih komentarjih ne piši laži. Nikoli nisem trdil, da virus ne obstaja, trdim pa vsak dan, da ni tako nevaren kot ga politiki, zdravstveni plačanci in medij predstavljajo za svoje koristi. Tuliš pa venomer tisti, kar vidiš v naših medijih. Preberi si nekje zaključke epidemiologa Tegnella, ki je za naše nastavljence Krek, Beovičeva, .... trikratni doktor v znanju. Ne prebereš niti pojasnila CDC ( ameriški NIJZ ), DA TI TESTI NE LOČIJO MED KORONO, GRIPO, ANGINO IN DRUGIMI VIRUSI: Na Murini fešti je bilo več tisoč ljudi nakupu pa nihče ni zbolel, čeprav so tvoji " strokovnjaki jokali kaj se bo zgodilo. Praksa demantira vaše laži. Zdaj pa pokaži jajca in napiši katere svetovne strokovnjake ti bereš. Pa ne Kreka, Pokljukarja, Beovićeve, ...... STROKOVNJAKE. ZAKAJ SE MADŽARSKI VIRUS RAZLIKUJE OD SLOVENSKEGA V RAZDALJI NEKAJ KILOMETROV????????????????????????????????' Janšev vernik daj odgovor, ne bluzenje in pravljic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2021 ob 14:57 gost

        Seveda, Karel, Američani bi na Kitajskem našli laboratorij za izdelavo umetnih virusev, kot so " našli " atomsko orožje ( v resnici ga do danes nihče ni našel, ker ga nikoli ni bilo ) v Iraku, da so galahko napadli in uničili. Da te spomnim, ker ti tega v svoji nevednosti ne veš, da je ta laoratorij na Kitajskem v lasti Billa Gatesa in tudi njega oseno so videli tam. Po ameriško bi pa krivi naj bili Kitajci.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2021 ob 18:55 Čisto na vse sem ti odgovoril ali kaj morem, če ti ne razumeš tega kar je napisano pravilno in ustrezno. Jaz nič ne nakladam. Ti vedno izbereš države, katere vedno zaostajajo v sprejemanju ukrepov in vedno najdeš Madžarsko, Hrvaško, ne pa da bi se orientirak na druge Evropske države katere gost

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.08.2021 ob 13:37 gost

      Bravo Karel K. Absolutno se strinjam in tudi jaz se poučujem na drugih tujih medijih.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2021 ob 18:18 Strah od groze gost

        24sata.hr/show/bivsa-novinarka-nove-tv-strah-me-bilo-i-cjepiva-i-igle-a-kasnije-mi-je-nagrada-za-trud-bio-burek

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.08.2021 ob 15:25 gost

      TV DOBER DAN IDIJOT. IN HALLO IDIJOT IN KRETENI. TU NAJDEŠ VELIKO O TEBI.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2021 ob 15:53 gost

        Za tebe sem prepričan, da si 2 x cepljen. Septembra te čaka tretja doza. Navali!!!! Korist cepljenja se kaže v tvojem komentarju.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.