https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lendavi potekalo nacionalno odprtje 26. Tednov vseživljenjskega učenja

03.09.2021 ob 16:30  

V petek, 3. septembra, je v Koncertni in gledališki dvorani Lendava potekalo nacionalno odprtje 26. tednov vseživljenjskega učenja (TVU).

Na prireditvi so podelili priznanja zglednim učečim se iz pomurske regije za leto 2021. Priznanja so prejeli Urška Fartelj iz Murske Sobote, Ferenc Horváth iz Lendave, Cilka Jakelj iz Ljutomera, Anna Car iz Dobrovnika ter Laura Kovač iz Lendave.

Zbrane so ob tem nagovorili direktor občinske uprave Občine Lendava Mihael Kasaš, državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Mateja Ribič, direktorica Androgoškega centra Slovenije Nataša Potočnik ter direktorica Ljudske univerze Lendava Rahela Hojnik Kelenc. Slavnostni govornik pa je bil Štefan Kardoš, pisatelj, dobitnik Kersnika in učitelj na DSŠ Lendava.

V kulturnem programu so nastopili otroci Vrtca Lendava, enota Gaberje, Vokalna skupina Aeternum, Péter Pál, Romano Glauso in Nina Brasseur. Program sta povezovala Sandi Horvat in Borut Šantak.

26. tedni vseživljenjskega učenja bodo potekali od 6. septembra pa vse do 10.oktobra 2021 po celi Sloveniji. V okviru TVU bodo organizirane različne promocijske aktivnosti, s katerimi se v skupnosti spodbuja učenje ter skupne akcije.

Nacionalno odprtje TVU v Lendavi je potekalo pod pokroviteljstvom Občine Lendava in podpori občin Dobrovnik, Kobilje, Turnišče in Črenšovci, Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti, Zveze Romov Slovenije in Zveze Preporod. Nacionalni koordinator TVU je Andragoški center Slovenije, območni koordinator pa Ljudska univerza Lendava.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.09.2021 ob 16:45 gost

      Sama elita kera si je kariero ustvarila z poznanstvi in sorodniki zdaj šepa kao učijo dodatno. Malo morgen učijo se tisto kaj so špricali in plagiat v službi pokazali.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.09.2021 ob 18:06 kilonja gost

      Kradljivci državnega denarja,.Ferike si zasluži najmanj 15 plaket, denimo še plaketo za lep nasmeh, za iskrenost, za iznajdljivost, za sedenje na X stolih, za pot ki jo opravlja v Ljubljano, za obiskovanje razno raznih prireditev , za širjenje ljubezni do Slovencev..in še kaj bi se našlo do številke 15 ;) .

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.09.2021 ob 10:30 amdamdes gost

      ferike definitivno ne zasluži to. a ovi drugi pa izgleda kot nek madžarski alkoholiziran pesnik. joj, joj ta frizura, ne vem koga izigrava. brez zamere, pravim dobronamerno, saj se mu že vsi posmehujejo. aja, korona je, pa je težko hodit k frizerju (z masko).

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 15:50 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.