https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Zmaga Nafte, točka Mure 05, uspešni tudi mladi reprezentanti

21.9.2011  

Tekmo v Lendavi je odločil Arpad Vaš, nogometaši Mure 05 pa se s Kopra vračajo s točko - mreži se nista zatresli. Odlično so začeli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo mladi Slovenci do 19 let, ki so premagali Škote. Pomembno vlogo so odigrali vsi trije pomurski predstavniki.


Luka Koper : Mura 05 0:0 

Luka Koper: Nenezić, Žibert, Handanagić, Linić, Posavec, Struna, Aganović, Hadžič (Perger), Đukić, Bubanja, Osterc 

Mura 05: Luk, Cipot, Bohar (Kouter), Horvat, Fajić, Ošlaj, Eterović (Sprečo), Rep (Pavel), Dodlek, Maruško, Kous

Mura 05 z osvojeno točko ostaja na 6. mestu prvenstvene lestvice. V desetih tekmah je zbrala 12 točk.

 

Nafta : Triglav 1:0 (0:0)

Strelec: 1:0 Vaš (79.)

Nafta: Ajlec, Jerebic, Zelko, Tomažič-Šeruga, Da Silva, Korošec, Levačič (S. Vinko), Jovanovič (N. Vöröš), Caban, Vaš, Raduha

Triglav: Gracar, Smolej (Brajič), Stjepanovič, Krcič, Dolžan, Romič (Burgar), Najdenov, Košnik (Zornik), Šušteršič, Čoralič, Bunderla

Nafta je z zmago na prvenstveni lestvici napredovala za eno mesto in je zdaj predzadnja, deveta. V desetih tekmah je zbrala 9 točk.


Slovenija U19 : Škotska U19 2:1 (0:1)

Strelci: Irvine (32.), 1:1 Janža (52./11m), 2:1 Pučko (67.)

V Slovenski Bistrici se je včeraj pričel kvalifikacijski turnir za Evropsko prvenstvo. Naši mladi upi so v prvi tekmi gostili Škote in tudi dosegli prve tri točke. Po zaostanku v prvem polčasu, imajo velike zasluge za preobrat trije pomurski igralci. Najprej je Erik Janža iz enajstmetrovke izenačil, v nadaljevanju pa je po podaji Mitje Lotriča za zmago zadetek dosegel Matej Pučko. Slovenci bodo naslednjo tekmo kvalifikacijskega turnirja igrali v petek, ko bodo ob 16. uri na Ptuju igrali z Belgijo, zadnji krog pa bo v sporedu v ponedeljek, ko bodo varovanci Boruta Jarca v Slovenski Bistrici igrali proti Walesu. V nadaljevanje kvalifikacij napredujeta prvouvrščeni ekipi.

Slovenija: Adam, Palčič, Janža, Dobrovoljc, Krajnc, Baskera (Čretnik), Lotrič (Sujica), Pučko (Jakovljevič), Kovjenič, Čolič, Praprotnik.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.