https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Primož Roglič tretjič zapored osvojil Vuelto

5.9.2021  

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je tretjič zapovrstjo postal zmagovalec dirke po Španiji.

Roglič (Jumbo -Visma) se je tako vpisal v zgodovino kot tretji kolesar, ki mu je uspelo v zaporednih letih osvojiti špansko pentljo. Prvemu je to uspelo Švicarju Tonyju Romingerju (1992-1994), nato pa le še Špancu Robertu Herasu (2003-2005).

Roglič je bil najboljši leta 2019, ko je ob premiernem nastopu na Vuelti ugnal Španca Alejandra Valverdeja in svojega rojaka Tadeja Pogačarja. Leto kasneje je v tesnem zaključku ugnal Ekvadorca Richarda Carapaza in Britanca Hugha Carthyja. Letos pa je slavil pred domačinom Enricom Masom (Movistar) ter Avstralcem Jackom Haigom (Bahrain Victorious).

Od preostalih Slovencev je Janu Polanc (UAE Team Emirates) na koncu zasedel 14. mesto. S tem je bil boljši tudi od državnega prvaka v kronometru Jana Tratnika (Bahrain Victorious), ki je pristal na 34. mestu. Luka Mezgec (BikeExchange) pa je končal med zadnjimi na 122. mestu.

*Foto: FB Kolesarska zveza Slovenije

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.09.2021 ob 20:49 gost

      Bravo. To je Športnik z veliko začetnico. Po takšnih nas svet pozna.

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.09.2021 ob 23:52 kilonja gost

        Če že omenjaš kolesarjenje, po Pogačarju nas Svet pozna,Roglič bo mogel osvojiti Tour ali Giro, do tačas je samo senca od Pogačarja.

        0 13 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.09.2021 ob 22:23 IVA gost

      Delam s krajšim delovnim časom več kot 7 tisoč dolarjev na mesec. Neprestano sem slišal, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužijo na spletu, zato sem se odločil, da bom to preučil. No, vse je bilo res in mi je popolnoma spremenilo življenje. Tu sem začel .......... W­­­­W­­­­­W.C­­­­­A­­­­­S­­­­­H­­­­­A­­­­­P­­­­­P­­­­­1.C­­­­­O­­­­­M

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.09.2021 ob 22:23 IVA gost

      Delam s krajšim delovnim časom več kot 7 tisoč dolarjev na mesec. Neprestano sem slišal, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužijo na spletu, zato sem se odločil, da bom to preučil. No, vse je bilo res in mi je popolnoma spremenilo življenje. Tu sem začel .......................................................... W­­­­W­­­­­W.C­­­­­A­­­­­S­­­­­H­­­­­A­­­­­P­­­­­P­­­­­1.C­­­­­O­­­­­M

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.09.2021 ob 8:38 gost

      ,,, klonjaš,,, gnoj tvoj debil vladni vodja,, grozni Januš,,, bi pa moral dokazati z zdravstveno dokazilom da z jim nični narobe. Ker sramoti vse Slovence in Slovenke v Evropi in svetu krade laže in jebe mački mater vse nezakonito.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.09.2021 ob 14:05 gost

      Naš vodja NAŠ PONOS!!!!!!!!!!!!! Ka si pa tij gospod tako nizko ,da te noben dober človek NE pozna!!? Sramotiš sam sebe in sam sebi v usta spuščaš gnoj ki prihaja od tebe! Škoda da zato in tako živiš!? glej tebe pa je in te ŠE BO jebal v tvojo noro glavo!!!!!!!SMRAD!!!!!!!!!!!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.