https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Do konca oktobra poteka akcija sterilizacij in kastracij psov in mačk

Pomurje, 06.10.2021 ob 6:05  

Do konca oktobra poteka akcija sterilizacij in kastracij psov in mačk.

Društvo za zaščito živali Pomurja tudi letos vabi k Akciji sterilizacij in kastracij psov in mačk. Akcija poteka že od 1. septembra, pse in mačke pa je možno sterilizirati in kastrirati na vseh veterinarskih ambulantah v Pomurju in Moškanjcih vse do 31. oktobra, sporočajo iz društva.V tem obdobju ambulante nudijo 20-% popust pri ceni storitve kastracij in sterilizacij psov in mačk. Kupon za omenjeno storitev, pa odrežite, izpolnite in prinesite s seboj.

Sterilizacija in kastracija sta operativna posega, ki ju opravi veterinar. Namen je preprečiti razmnoževanje, ki vodi v nezaželena legla mladičev. Sterilizacija in kastracija psa ali mačke sta pomembni za zdravje živali, pozitivno vplivata na vedenje živali, predvsem pa preprečujeta nepotrebno trpljenje.


Foto: Društvo za zaščito živali Pomurja.

Razlogi za poseg so: – ni več problema kam z mladiči, saj za vse živali ni dovolj domov, – prepreči ali zmanjša se tveganje za bolezni (rak na maternici, jajčnikih, mlačni žlezi, itd.), – manjše tveganje za spolno prenosljive bolezni (mačji aids in levkoza) – manj potepanja in pobegov (ni gonitve), posledično manj povoženih živali, – manj markiranja, tuljenja in drugih nezaželenih vedenj – bolj umirjeni in vodljivi, lažji za vzgojo in – mačke še zmeraj lovijo miši.

Če se vaše mačke ne pustijo prijeti, jih pokličite na 070/879-212, še sporočajo iz Društva za zaščito živali Pomurja. Termin za sterilizacijo/kastracijo vaše živali rezervirajte na veterinarski postaji, ki vam je najbližja, oziroma veterinarju, ki ga obiskujete.

Naslovna fotografija: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.10.2021 ob 8:32 kilonja gost

      Do konca oktobra poteka akcija sterilizacij in kastracij psov ...čudovita priložnost da se dolgoročno znebimo levičarskih psihotikov .

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 14:42 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.