https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

S skladbo Marelice v finalu Popevke nastopa tudi Balladero

08.09.2021 ob 6:05  

Balladero, priznani klavirski kantavtor in stari znanec radijskih valov, na katerih se vrti mnogo njegovih skladb, se bo premierno predstavil s skladbo Marelice v finalu tekmovanja Slovenska popevka.

V soboto, 11. septembra 2021, se bo ob 20. uri na RTV Slovenija s prenosom v živo Balladero premierno predstavil s skladbo Marelice v finalu tekmovanja Slovenska popevka. V finalu bo skupno nastopilo 12 izvajalcev ob spremljavi revijskega orkestra RTV Slovenija. Tako bo v soboto znano, katera bo najboljša popevka leta 2021. Strokovna komisija je med 113 prijavljenimi izbrala dvanajst skladb, ki bodo nastopile na festivalu Popevka 2021, med katere se je uvrstil tudi Balladero. 

Skladbo, ki je v originalu nastajala kot skladba za Balladerov težko pričakovani tretji album, je za Popevko aranžiral priznani glasbenik, skladatelj in aranžer Anže Vrabec, nastop ob spremljavi revijskega orkestra RTV Slovenija in spremljevalnih pevk Katje Sever Kržič in Sandre Feketija pa bo znova prinesel osvežitev avtorjeve plodne ustvarjalne poti, ki jo že več kot desetletje uspešno gradi na domačih in tujih odrih.

Balladero tudi sicer, v tem za ustvarjalce še naprej neprijaznem času ostaja aktiven. Maja je nastopil v oddaji, Izštekani na Valu 202, kjer je z 12-člansko orkestrsko zasedbo (zgoščeno verzijo lanskega prestižnega gostovanja na festivalu Ljubljana s Slovenskim mladinskim orkestrom - SMO), bendom in številnimi gosti predstavil presek svoje raznolike glasbene poti. Pestro koncertno poletje, v katerem je nastopal na številnih odrih, med drugim tudi na festivalu Lent, z Jadranko Juras pa se je oglasil tudi na festivalu Tminsko poletju v Tolminu, bo sklenil z nastopom na Ruski Dači v Ljubljani.

Medtem ko morda komu še vedno v ušesih odmeva najbolj predvajana skladba leta 2016 na Valu 202- Zlati časi, je Balladero izdal številne nove. Po dveh uspešnih albumih Club Deuce in Perfect You, napoveduje svoj tretji studijski album, ki mu prednjačijo izidi številnih singlov, od orkestrske balade Še živim (2019), ki je nastala v sodelovanju z Jadranko Juras, do singlov Ponesi me (2020) in Drugačen svet (2020) v sodelovanju z Žanom Serčičem ter letos izdanih svežih “pridobitev” v njegovem širokem opusu Najina in Potujem, pri katerih je znova sodeloval z mednarodno zasedbo pod vodstvom producenta in kitarista Uwe-ja Bosserta (član svetovno znane skupine Reamonn).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.09.2021 ob 7:43 gost

      Sranje.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.09.2021 ob 9:51 bobuk gost

      najprej je nabijal bobne v rok bendu zdaj pa padel nizko kot je marelično drevo.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.09.2021 ob 12:40 Cergoli gost

      Tile bagolase so pravi baloderoji!!!!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.09.2021 ob 8:43 ojdip gost

      brez zamere, ampak nikoli ne bo uspešen pa naj se trudi še ne vem kako.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 16:36 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.