https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Delavci migranti tudi tokrat neuspešni s poskusom spremembe zakona o dohodnini

09.09.2021 ob 14:00  

Člani odbora DZ za finance so v torek, 7. septembra 2021, predlogu novele zakona o dohodnini, ki jo je v DZ ob zadostnem številu podpisov državljanov vložil Sindikat delavcev migrantov Slovenije, pokazali rdečo luč. 


Z novelo zakona o dohodnini je želel Sindikat delavcev migrantov Slovenije zvišati splošno olajšavo pri dohodnini, ki jo lahko uveljavljajo vsi zavezanci, ter znižati stopnjo davka v najvišjem dohodninskem razredu. S povečano splošno olajšavo bi potreba po doplačevanju dohodnine v Sloveniji odpadla. 

Zgodba okrog obdavčevanja dohodkov iz tujine se vleče že predolgo, pravi Mario Fekonja, predsednik SDMS. Zadeva je eskalirala do te mere, da je ne znajo enotno obravnavati niti posamezni finančni uradi. Zakon, ki so ga predlagali, bi ukinil obdavčitev dohodkov iz tujine tistim osebam, ki jim ta dohodek predstavlja edini vir dohodka. Po modelu izvzetja s progresijo, kot to velja trenutno samo za Kraljevino Švedsko. Kar se pa tiče drugega predloga zakona, Zakona o urejanju trga dela in nadomestila za brezposelnost, pa je zadeva še bolj jasna. Nihče ne more delavcu odkloniti, spreminjati ali zmanjševati obsega socialnih pravice samo za to, ker v državi, kjer vplačuje, ne živi. Po trenutni ureditvi, se Slovenija odreka denarju, ki bi se stekel v proračun iz naslova prispevkov iz nadomestila. Je pa malo čudno, da na eni strani država neupravičeno jemlje, po drugi strani, pa se denarju odreka. Vse v škodo delavca. Več si lahko preberete na strani sindikata SDMS. 

FOTO: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.09.2021 ob 14:24 kilonja gost

      Tu ne boste ničesar dosegli, zaradi tega ker so levi in desni na istem bregu glede te obdavčitve . Najprej je hotel to uvesti Janša pred ne vem 10- timi leti so se delavci migranti zbunili, potem se je oblast zamenjala in jih je Cmero nategnil, se seveda niso bunili dovolj ker so levi rekli da je treba obdavčit. Je bil sočutja prepoln Šmarec na oblasti in je seveda pozabil ukiniti to obdavčitev, zdaj je Janša na oblasti pa je ista zgodba naprej . Tu ste pečeni, prijavite se gori ali se preselite gor.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.09.2021 ob 21:27 gostitelj gost

        Delavci migranti tudi tokrat neuspešni s poskusom spremembe zakona o dohodnini ? Kako ne, ko pa ste na prejšnjih volitvah pogoreli, niti 50% vas ni oddalo glasov za lastno stranko, torej vas sploh ni !!

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.09.2021 ob 20:13 Ela gost

      Ta drzava pac samo jemlje, pridnim in delavnim Slovencem. Nekje mora dobiti, da lahko hrani vse tiste, ki si ne zasluzijo.SRAMOTA

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.09.2021 ob 20:51 dobrodošli gost

      da nekateri po 30-ih letih spoznate, da živimo v vukojebini, ki se ji reče skorumpirana državica na sončni strani alp, ali po domače država sranja in bogatenja javnih seratorjev.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.09.2021 ob 21:02 gost

      Budale pa še kar naprej plačujejo sindikalno članarino 😂😂😂! Plačajte, kot plačamo vsi ostali in se že enkrat nehajte cmeriti 😡😡😡!

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.09.2021 ob 8:10 AAAAAAAAAA gost

      Najbole blesavo je pa tou ka se dogaja ka dvema rezidentoma z isto plačo pa z istimi prispevkami obračunajo različni davek pa tou na isti finančni izpostavi. Sposobnost na viški.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.09.2021 ob 8:33 gost

        Dva ne moreta imeti isto plačo, lahko imata samo enako plačo!!!!! Nisi pogledal vseh okoliščin in dejstev, zato pišeš bedarije. Zakon o dohodnini velja za vse enako, zato nehajte s temi nenehnimi preseravanji. Komu ta zakon ne odgovarja, se naj preseli v Avstrijo in živi tam. AMEN.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.02.2022 ob 14:59 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.