https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Od danes naprej popolna zapora Ulice Staneta Rozmana

Ulica Staneta Rozmana, 13.09.2021 ob 6:00  

V ponedeljek, 13. septembra, se je začela celovita prenova Ulice Staneta Rozmana, na odseku med Cvetkovo in Gregorčičevo ulico.

Z Mestne občine Murska Sobota so sporočili, da bo od 13. septembra naprej začasna popolna zapora Ulice Staneta Rozmana na odseku od Gregorčičeve ulice do Cvetkove ulice, ki bo predvidoma trajala do 14. novembra 2021. Obvoz bo urejen preko drugih občinskih cest.

Ob tem pa se zavedajo, da bo ta naložba vplivala tudi na življenje prebivalcev in uporabnikov poslovnih prostorov s tega območja, zato vas želijo seznaniti z nekaterimi ključnimi informacijami glede poteka prenove. V obdobju med septembrom 2021 in majem 2022 bodo izvajali celovito prenovo Ulice Staneta Rozmana v sklopu projektov trajnostne mobilnosti v urbanih območjih.  Naložba, katere cilj je vzpostavitev kakovostnih kolesarskih povezav v Mestni občini Murska Sobota ter ureditev pripadajoče cestne in komunalne infrastrukture, obsega celovito ureditev Ulice Staneta Rozmana na odseku med krožiščem s Slovensko ulico (pri Zvezdi) in križiščem z Gregorčičevo ulico (pri Centru za starejše) v dolžini približno 300 m. Naložba bo obsegala prenovo vseh površin od objektov na severni strani do linije zelenic na južni strani ceste.

V sklopu tega se bo izvajalo naslednje: - izgradnja dodatnega kanalizacijskega kolektorja v območju ceste, - rekonstrukcija obstoječega križišča z Gregorčičevo ulico v krožno križišče, - izgradnja novih pločnikov na obeh straneh ceste, - izvedbo talnih oznak za slepe in slabovidne, - izgradnja novih kolesarskih pasov, ki se prestavijo na vozišče, - izgradnja meteorne kanalizacije z izvedbo lokalnih ponikalnic, - izgradnja nove javne razsvetljave, - obnova vodovodnega sistema, - izgradnja novih vzdolžnih parkirišč za avtomobile na obeh straneh cestišča in zasaditev več dodatnih dreves na severni strani ulice.

Skladno s terminskim načrtom bo gradnja potekala v več fazah s postopnimi delnimi zaporami. Fazna izgradnja je predvidena z namenom, da bodo dostopi za stanovalce, uporabnike poslovnih prostorov, zagotovljeni ves čas gradnje. Popolne zapore bodo kratkotrajne. Gradnja prve faze se bo predvidoma začela v ponedeljek, 13. septembra 2021, na odseku med Cvetkovo in Gregorčičevo ulico.

Prosijo vas, da v času gradnje upoštevate prometno signalizacijo (polovične zapore, obvozi, enosmerni potek prometa). O občasnih prekinitvah dostopa boste vnaprej obveščeni s strani izvajalca gradnje Pomgrad d.d. in preko medijev.

Naložbo na odseku Ulice Staneta Rozmana izvajajo v sklopu obsežnejšega evropskega projekta »Urejanje kolesarskih povezav – 1. faza«. Skupna vrednost tega odseka znaša 1,2 mio EUR. Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (v višini 80 % upravičenih stroškov naložbe). Izgradnja kanalizacije, obnova ceste in parkirišč pa je v celoti financirana iz lastnih sredstev občine.

 

O poteku gradnje vas bodo obveščali preko spletne strani Mestne občine Murska Sobota (www.murska-sobota.si), občinskega časopisa Soboške novine in ostalih medijev. V primeru kakršnih koli težav v zvezi z gradbiščem se lahko obrnete na: - Mestno občino Murska Sobota - g. Dušan Hauko, tel. št.: 041 311 742 ali - Izvajalca del – Pomgrad d. d. – g. Gregor Kocuvan, tel. št.: 051 673 892.

Ker se zavedajo, da vsako gradbišče posega v običajni ritem življenja ljudi v neposredni bližini, se bodo potrudili, da bo izvajanje del čim manj moteče ter vas vljudno prosimo za strpnost in razumevanje, sporočajo z Mestne občine Murska Sobota.

  

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.09.2021 ob 10:36 GOST gost

      DENAR IZ EVROPE LEJKO DELAMO POTEM VELKA HVALA LEJKO JE BITI PAMETEN AMPAK VSE TU OSTANE ŠE DOBRO KA NEMREJO CESTO UKRASTI KAPA STADION ZA PAR TISOČ VEČ TO NUCAMO

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.09.2021 ob 12:10 sosed gost

      Gledam sem te ,delavce .Cejli den postavljajo ograjo in kontejnere .Verjetno do se do petka vkűp pobrali .

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.09.2021 ob 13:30 Driscool gost

        Mi smo Titovi, Tito je naš in poserjemo se na čelavega jajota, smrdljivca, posranega.

        2 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.09.2021 ob 5:51 Karel K. gost

        Porini si ga nekam, da bo varen. Ne moreš iz preteklosti in se ne moreš prilagoditi Evropskim zahodnim standardom življenja kateri ti omogoča razvoj, ko ti plačuje popravo tistega ka ste v titoizmu zagrešili, tudi pri gradnji soboških ulic, katere so gradili gradbeni in cestni analfabeti.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.09.2021 ob 8:19 gost

      zanimivo, sami lenuhi, socialci ipd terajo Yugo in omenjajo tita, normalen človek pač ne

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.