https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Večernica v Murski Soboti Matetu Dolencu za Maščevanje male ostrige

22.09.2011 ob 16:02  

V murskosoboški  kulturni dvorani Park so podelili nagrado za najboljše otroško oz. mladinsko delo – Večernico, ki jo podeljuje Večer, letos že petnajstič. Najboljše delo je po mnenju strokovne žirije v prejšnjem letu napisal Mate Dolenc, delo pa nosi naslov Maščevanje male ostrige.


Žirija, ki ji predseduje Vlado Žabot, priznani literat, je najprej izbirala med kar 261 deli za otroke in mladino. »Produkcija knjig se je v zadnjih letih potrojila v primerjavi s prejšnjimi,« pove Žabot in doda: »Ni vse, kar je knjiga, dobro – med deli, izmed katerih smo izbirali najboljše, je bilo tudi veliko zelo slabih.«

 

Med nominiranci tudi Lainšček

Za letošnjo nagrado večernico je bilo nominiranih pet mladinskih pisateljev, in sicer: Mate Dolenc (Maščevanje male ostrige), Feri Lainšček (Barvice), Peter Svetina (Modrost nilskih konj), Bina Štampe Žmavc (Roža v srcu) in Janja Vidmar (Kebarie).

 

Za zabavni program za otroke – pridne bralce je s pesmimi o mačku Muriju poskrbela Neca Falk, v okviru dogodka Oko beside pa se bo zvrstilo še kar nekaj prireditev, tudi literarni večer s finalisti in njihov obisk na šolah.  

Najboljšemu mladinskemu pisatelju je nagrado večernico podelil glavni urednik Večera Tomaž Ranc.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.