https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Rokometni klub Pomurje - "zločinci" se vračajo na kraj zločina, ambicije so resne

 

Rokometni klub Pomurje je dobil novo vodstvo in trenerja, Vlada Hebarja, klub pa se je okrepil tudi z nekaj izkušenimi starejšimi igralci. Že jutri bi morali odigrati prvo uradno tekmo v novi sezoni, a je gostujoča ekipa odpovedala sodelovanje v prvenstvu. Rokometaši Pomurja bodo tako novo sezono otvorili v torek, ko jih čaka pokalna tekma.


Rokometni klub Pomurje se je kljub alarmantni situaciji, predvsem z organizacijskega vidika in kljub težkim gospodarskim razmeram, odločil ustvariti možnosti za dolgoročno in sistematično delovanje kluba na organizacijski in strokovni ravni. Klub, z novim trenerjem je pridobil nekaj novih sponzorjev, "ki jih še nikoli ni zadosti. Vse ostale sponzorje še čakamo in vabimo, da nas podprejo. Res pa je, da smo se malo prepozno odločili, da bo ta rokomet zaživel in nekaj sponzorskih sredstev imamo tako za naslednje leto," je ob našem obisku treninga povedal predsednik kluba, Andrej Gomboši.

Rokometni klub Pomurje dobil okrepitve, pomoč izkušenih, starejših igralcev

Gomboši je pojasnil tudi, da imajo nekaj okrepitev, tako da je trenutno moštvo popolno. "Okrepili smo se z nekaj izkušenimi starejšimi igralci. To so vratar Blaž Cvetko, zunanji igralec Sašo Kores, ki sta prišla iz Ormoža, izkušeni krožni napadalec Tomaž Merica in prav tako izkušeni Tomaž Sečko, ki sta spet začela trenirati in bosta zapolnila luknje v napadu in obrambi, ter prav tako izkušen Aleš Mesarec, ki je prišel iz Velike Nedelje."

Cilj kluba je, da vzpostavijo trdne temelje za organizacijo kluba in predvsem delo z mladimi

"Trenutno nam ni cilj, da se uvrstimo takoj v 1. državno ligo, ampak vzpostavimo trdne temelje za organizacijo kluba in predvsem delo z mladimi, tako da nam bo to na dolgi rok dalo bazo igralcev, ki bodo napredovali v kadetske, mladinske selekcije in nenazadnje tudi v člansko ekipo. Vemo pa, da članska ekipa mora imeti nek rezultat, nek nivo igre, ker drugače tudi mlajši ne bi imeli toliko pobude za igro in je malo bolj zanimivo tudi za sponzorje, ki težijo k prepoznavnosti, k rezultatom, eni sponzorji pa so v glavnem načrtno zainteresirani, da klub dela z mladimi," je še povedal predsednik kluba.

Poleg rokometne šole, na 13-ih šolah v Pomurju izvajajo obšolsko dejavnost v obliki krožka

Rokometni klub Pomurje letos, prav tako kot lansko leto, izvaja rokometno šolo, katere vpisnina je brezplačna in jo izvajajo na Osnovni šoli 3 v Murski Soboti. "Poleg tega smo na 13-ih šolah v Pomurju vzpostavili obšolsko interesno dejavnost v obliki krožka, ki je tudi brezplačna," je povedal predsednik kluba, ki verjame, da bo tudi to zaživelo, saj je odziv velik.

"Na nekaterih šolah so izpustili rokomet predvsem zato, ker ni bilo nobenih tekmovanj, nič se ni odvijalo in tudi klubi so propadali, tako otroci niso imeli nobene motivacije, ker po osnovni šoli niso imeli kam za iti. Danes je situacija drugačna, tukaj je prostora za en, dva kluba, RK Pomurje in Arcont Radgona," je še dodal Gomboši, ki v imenu kluba želi vzpostaviti interes, motivacijo mladih in pravi, da bodo naredili vse, da se bodo lahko otroci priključili klubu. 

Vlado Hebar se je vrnil nazaj v Prekmurje kot nov trener

"Včasih pravijo, da se zločinci vračajo na kraj zločina," je v šali povedal trener Vlado Hebar, ki se je vrnil nazaj v Prekmurje ravno zaradi vizije, ki mu jo je predstavil predsednik, da poskuša ustvariti en resen klub. "Prekmurje je vedno bilo valilnica talentov, kjer pa je rokomet skoraj zamrl in sedanji upravi kluba se lahko vsi ljubitelji rokometa zahvalijo, da do tega ni prišlo," je povedal trener Hebar, ki je tudi sam našel dovolj motiva in ambicije, da se je vrnil nazaj v trenerko na igrišče.

"Sama ekipa se je formirala dolgo časa, okrepitve so bolj pomoč starejših igralcev, ki niso več v nekem rednem trenažnem procesu, da bodo pomagali mlajšim fantom. Vsaka pomoč je dobrodošla, saj je nekaj fantov še študentov in ne bodo mogli redno trenirati," je komentiral okrepitev trener Hebar. 

Mladi igralci imajo polno ambicij in talenta

Hebar, ki vidi polno ambicij in talenta pri mladih igralcih, pa je predstavil tudi, da so "cilji v tej sezoni predvsem, da igralci dobijo odnos do treninga, da trening na nek način nosi napredek in da sami verjamejo upravi, ki poskusi vzpostaviti dobre pogoje za delo. Mislim, da je lahko uvrstitev nekje v sredino lestvice, potem pa bo prvenstvo pokazalo ali smo realni."

Tekme proti DRŠ Aleš Praznik to soboto ne bo

Ekipa DRŠ Aleš Praznik je v zadnjem trenutku odpovedala sodelovanje v 2. članski rokometni ligi za moške, tako da tekma med RK Pomurje in omenjeno ekipo, ki je bila predvidena za to soboto, odpade. "Za nevšečnosti in odpoved tekme v zadnjem trenutku se vsem ljubiteljem rokometa v Pomurju opravičujemo!" so sporočili iz kluba.

Rk Pomurje vse ljubitelje rokometa tako vabi na tekmo 1/16 finala Pokala Slovenije med RK Pomurje in RK Maribor Branik, ki bo v torek, 27.9.2011 ob 20:30 v dvorani OŠ III v Murski Soboti.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.