https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Slovenija častna gostja na mednarodnem sejmu na Madžarskem

16.09.2021 ob 12:00  

Pretekli konec tedna je v Felsőrajku na madžarskem potekal mednarodni sejem, na katerem so na zanimive načine obujali tradicijo obrti, navad in običajev, ki spremljajo pridelavo in pripravo hrane.

Osrednja tema letošnjega sejma, na katerem se je kot častna gostjapredstavila tudi Slovenija, je bila kulinarika.

Lendavsko kulinariko so na sejmu zastopale značilne dobrote kot so gibanica, perec in zaseka, bogat program pa so popestrile ljudske plesalke Kulturnega društva Zala György iz Pinc in ljudski pevci iz Dobrovnika (Dobronaki nótázók).

V pestrem etnološko in kulinarično obarvanem programu je v tekmovanju ličkanja koruze zmagal župan Občine Lendave Janez Magyar, ki je ob tej priložnosti tudi čestital županu Zalaegeszega Zoltánu Balaiczu ob prejetju naziva za najboljšega župana Madžarske.

Organizator sejma je Združenje za razvoj podeželja Közép-Zala Gyöngyszemei. Z njim pa želijo okrepiti povezovanje naselij v regiji in hkrati opozoriti na pridelovalce, obrtnike in vse tiste, ki s svojo dejavnostjo prispevajo k ohranjanju barvitosti in pristnosti podeželja.

László Vigh, predsednik združenja, poslanec in ministrski komisar, je  ob tej priložnosti poudaril, da je to največji poletni družabni piknik, kjer se lahko predstavijo lokalni pridelovalci in predelovalci prehranskih izdelkov ter izdelkov ljudskih obrti in tako povezujejo ljudi, sosede, ki ob obujanju ljudskih običajev stkejo še močnejše vezi.

Vir: Občina Lendava.

Foto: www.zaol.hu (Občina Lendava).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.09.2021 ob 12:18 gost

      druga slika --dobre pičke ,jih je potrebno cepiti!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.09.2021 ob 13:00 gost

      Kaj tega šerifa županskega ni sram se tako nastavljati. Neve pa pojasniti zakaj je pobrisal z kraja nesreče kero je pod vplivom povzroci

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.09.2021 ob 17:16 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Stres oblasti(SDS) ga je zavedel,sicer pa Slovenije tam ni bilo....le zahodni del Karpatskega bazena je bil.

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.09.2021 ob 13:16 Balkanski Putin gost

      24sata.hr/news/vucicu-lako-je-lupetati-budi-bez-svojih-gorila-barjakta 24sata.hr/news/stize-nam-balkanski-putin-milo-od-slobe-i-apsolutne-vlasti-do-fajta-s-vucicem-i-bune-na-cetinju 24ur.com/novice/slovenija/to-ni-nacin-da-se-izraza-volja-ljudi-nacini-so-drugi

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.09.2021 ob 15:38 Sathereend gost

      Hey guys im making nice income from this site its really a great system you dont have to NOT invest anything in it just download this system here.....Www.income200.com

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.