https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Poteka evropski teden mobilnosti 2021

17.09.2021 ob 13:30  

V tednu od 16. do 22. septembra 2021 bodo v 84 občinah pripravili najrazličnejše dejavnosti v okviru Evropskega tedna mobilnosti, od tega 14 v Pomurju, s katerimi bodo v ospredje postavili letošnjo temo "Živi zdravo. Potuj trajnostno.". Tema vabi mesta, njihove prebivalce k spodbujanju in k uporabi trajnostnih načinov mobilnosti (hoja, kolesarjenje, javni prevoz ...) in alternativnih pogonov vozil z namenom zmanjšanja naše odvisnosti od nafte. 

Letošnji evropski teden mobilnosti je jubilejni, saj bo potekal že 20. leto zapored. Odvil se bo med 16. in 22. septembrom 2021 v rekordnih 84-ih občinah po Sloveniji, kar je najvišje število sodelujočih do sedaj. Geslo Evropskega tedna mobilnosti 2021 je "Živi zdravo. Potuj trajnostno.", geslo s katerim se spodbuja k aktivnejšim načinom poti v šolo, službo in po vsakodnevnih opravkih. Marsikatere občine bodo mestna središča zaprle za motorni promet in javni prostor namenile različnim aktivnostim. Del Evropskega tedna mobilnosti je že tradicionalno tudi Dan brez avtomobila. 

To je tudi teden, ko sodelujoče občine predstavijo dosežke in trajnostne ukrepe na področju trajnostne mobilnosti. Sem sodijo predvsem izboljšanje prometne varnosti, kolesarske infrastrukture, promocija javnega potniškega prometa. 

Pogosto se pogovarjamo, da sodoben slog življenja ni trajnosten. To še zlasti velja za promet, ki je eden glavnih virov onesnaževanja zraka, vzrok podnebnih sprememb, telesnih poškodb in tudi smrti. Sprememba naših navad, povezanih z mobilnostjo, je lahko življenjskega pomena.

V času Evropskega tedna mobilnosti bo Mestna občina Murska Sobota, že 20 let zapored, izvedla več aktivnosti usmerjenih k spodbujanju, izobraževanju in ozaveščanju o pomenu trajnostne mobilnosti in njenih pozitivnih učinkov na kakovost življenja, zdravja, okolja ter varnosti v cestnem prometu. V sklopu Evropskega tedna mobilnosti se bo izvedlo več različnih kampanj in dogodkov, ki bodo promovirali pomen trajnostnega ravnanja vseh udeležencev v cestnem prometu. Dne 22. septembra 2021 bo Slovenska ulica v času med 8. in 13. uro zaprta za ves motorni promet od križišča z Ulico arhitekta Novaka do križišča pri hotelu Zvezda. 

Tudi letos bo občina Moravske Toplice organizirala v času Evropskega tedna mobilnosti več aktivnosti ter aktivnosti povezali s sosednjo občino – Mestno občino Murska Sobota s ciljem, da v naše okolje uvede sodobnejše in človeku prijaznejše oblike načrtovanja in upravljanja prometa. Aktivnosti bodo usmerjene k spodbujanju promocije, izobraževanja in ozaveščanja različnih ciljnih skupin o pomenu trajnostne mobilnosti za kakovost bivanja, zdravja in okolja ter varnosti v prometu.

Evropski teden mobilnosti bo izvedlo 14 občin v Pomurju. Murski Soboti, ki je že 20 let del tega projekta, so se letos pridružile občina Moravske Toplice, Radenci, Gornja Radgona, Lendava, Ljutomer, Šalovci, Kobilje, Dobrovnik, Turnišče, Črenšovci, Razkrižje, Puconci in Apače.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.09.2021 ob 17:58 moja mura gost

      Bogme eni ne svalijo nikoli na nobeni prireditvi .

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.09.2021 ob 23:16 Tinc gost

        Ja pa takšnih kak si tij tudi nej. Ka vohunijo pa pazijo ka drugi delajo. Ka te briga ge je što, te što kaj prosi?

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.09.2021 ob 19:07 gost

      Pazite da vas,,,, Hojs,,,, z vodnim topom ne napade ker kolesarite.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.09.2021 ob 11:06 branovlek gost

      Tinc ............ Ka si se ger najšo med tejmi ? Eni celo leto samo iščejo ger je za šenki pijača in jedača .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 16:01 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.