https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Do katerih zdravstvenih storitev lahko po novem dostopate brez pogoja PCT?

23.9.2021  

Ministrstvo za zdravje je včeraj, 22. septembra, objavilo, seznam zdravstvenih storitev, pri katerih za njihov dostop ni treba izpolnjevati PCT pogoja.

Pogoj PCT morajo izpolnjevati: vse osebe, ki so uporabniki storitev ali udeleženi ali prisotni pri izvajanju dejavnosti ali v okoljih v Republiki Sloveniji.

Komu pri dostopu do zdravstvenih storitev ni treba izpolnjevati pogoja PCT

Pogoja PCT ni treba izpolnjevati naslednjim uporabnikom zdravstvenih storitev in njihovim spremljevalcem:
- osebam, ki so mlajše od 15 let, in osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji,
- uporabnikom zdravstvenih storitev, če gre za cepljenje proti COVID-19 ali testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2,
- osebam, ki k izvajalcu zdravstvene dejavnosti spremljajo otroka do dopolnjenega 15. leta (pri tem ne gre za sobivanje starša z otrokom, ki je hospitaliziran, in tudi ne za obisk) oziroma odraslo osebo, ki ni sposobna skrbeti zase,
v primerih nujnih zdravstvenih storitev in
- zgolj pogoj testiranja s testi HAG morajo izpolnjevati osebe, ki se zaradi svojega zdravstvenega stanja ne smejo cepiti, kar dokazujejo s pisnim potrdilom zdravnika in se jim sredstva za testiranje s testi HAG zagotavljajo iz proračuna Republike Slovenije (pri čemer se sredstva za to testiranje zagotavljajo iz proračuna zgolj za osebe, ki imajo pravico do cepljenja, ki se financira iz proračuna Republike Slovenije v skladu Nacionalno strategijo za izvedbo cepljenja proti COVID-191).

Nujne zdravstvene storitve vključujejo na primer:
- nujno medicinsko pomoč, nujno zobozdravstveno pomoč ali nujno zdravljenje in neodložljive zdravstvene in zobozdravstvene storitve (sem sodi tudi sprejem v zdravljenje brez privolitve pri izvajalcih zdravljenja brez privolitve na podlagi predpisa, ki ureja duševno zdravje in v nujnih primerih tudi sprejem v zdravljenje s privolitvijo na podlagi navedenega predpisa),
- zdravstveno varstvo otrok (sem sodijo tudi vsi preventivni pregledi otrok, učencev, dijakov in študentov),
- zdravstveno varstvo ogroženih skupin (sem sodijo tudi primeri storitve v katerikoli službi za duševno zdravje, ki so navedene v poglavju 5.3 Mreža služb za duševno zdravje v Resoluciji o nacionalnem programu duševnega zdravja 2018−2028),
- zdravstvene storitve s stopnjo nujnosti »nujno« in »zelo hitro«,
- zdravstvene preglede žensk v zvezi z nosečnostjo,
- zdravstveno varstvo žensk v zvezi s svetovanjem pri načrtovanju družine, kontracepcijo, nosečnostjo in porodom, storitve v zvezi z zagotavljanjem in zdravljenjem zmanjšane plodnosti in umetno oploditvijo, sterilizacijo in umetno prekinitvijo nosečnosti,;
- zdravljenje in rehabilitacija otrok, učencev in študentov, ki se redno šolajo in otrok in mladostnikov z motnjami v telesnem in duševnem razvoju ter otrok in mladostnikov z nezgodno poškodbo glave in okvaro možganov,
obvezna cepljenja, imunoprofilaksa in kemoprofilaksa,
- zdravstveno varstvo v zvezi z dajanjem in izmenjavo tkiv in organov za presaditev drugim osebam, storitev v zvezi s presaditvijo organov,
- patronažni obiski, zdravljenje in nega na domu ter v socialnovarstvenih zavodih,
- radioterapija, dializa in drugi nujni najzahtevnejši diagnostični, terapevtski in rehabilitacijski posegi,
- vsi reševalni prevozi,
- storitve za zagotavljanje krvi, krvnih pripravkov in zdravil iz krvi, vključno s krvodajalci in
- na primarni zdravstveni dejavnosti vse neodložljive zdravstvene storitve.

Uporabniki zdravstvenih storitev oziroma njihovi spremljevalci, ki predstavljajo izjemo v zgoraj navedenih primerih nujnih zdravstvenih storitev, morajo predhodno izpolniti epidemiološki vprašalnik, objavljen na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Epidemiološkega vprašalnika ni treba izpolniti v primeru izpolnjevanja PCT pogoja. Uporabnike zdravstvenih storitev bolnišnične zdravstvene dejavnosti je treba testirati ob sprejemu in tudi ob ponovni hospitalizaciji, če je odsotnost trajala več kot 48 ur ter prav tako v primeru izbruha okužbe na posameznem oddelku. Sredstva za testiranje iz prejšnjega stavka pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti v mreži javne zdravstvene službe se zagotavljajo v proračunu Republike Slovenije in jih ne plača uporabnik zdravstvenih storitev.

Foto:Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.09.2021 ob 9:36 kilonja gost

      Za zdravstvene storitve, poštne, bančne, tankanje ne bi smel biti noben drugi pogoj kot je nošenje maske v zaprtih prostorih . Vse ostalo je v domeni bebavosti ali pameti tistega ki vstopa v prostor, čeprav je korona razkrila da je bebavcev v bistvu zelo dosti.

      28 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.09.2021 ob 9:38 gost

      Za bolezen, ki ima manj kot 0,05 % smrtnost in mladim ni nevarna in zaradi katere ni razglašena epidemija?? Malo se zamislite vsi skupaj. In to bo trajalo, trajalo. Cepiva so že naročena za naslednji dve leti. Se sploh zavedate kaj nas čaka? Pa ne zaradi bolezni same.

      24 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.09.2021 ob 10:12 kilonja gost

        Ubogi, najbolj se s cepljenjem in testi obremenjujete anticepilci, ne razumem tega, v nekaj ne verjameš pa se ves čas od jutra do večera ukvarjaš s tem kar ZATE ne obstaja, za koga s eti trudiš ? Da bi še koga prepričal v neumnosti da bi bil sam videti manj neumen ? Anticepilni sektaši ste s svojo agresivno propagando na las podobni gayevskim aktivistom, hm, nekaj bo na tem verjetno .

        3 18 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.09.2021 ob 9:39 Drzavljan gost

      V zdravstveni dom smo šli,če smo zboleli ali kak?? Zdaj pa so prišli neki drugi časi,da se zdravi ljudje brez simptomov moramo testirati,da lahko mnoge storitve opravimo?!?!?!Sprašujem se,če vse to drži vodo in kaj je v ozadju?!?!?

      23 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.09.2021 ob 9:46 gost

        Sprememba družnenega in vseh sistemov v državi, privatizacija sistemov, odvzem človekovih in delavskih pravic, diktatura, neomejena obogatitev izbrancev, zasuževanje ljudi.

        20 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.09.2021 ob 9:48 gost

      Danes pričakujem lažnivih 1500 - 2000 pozitivnih testov.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.09.2021 ob 10:14 kilonja gost

        Moreš pa imeti zares malo od življenja debeluhar ha ? Zjutraj korona, opoldan Janša, za kosilo korona, z malico janša, za večerjo dvojna doza, zato si debel in janša in korona in to za jebena 2 centa na komentar , ti ja več požreš na dan kot zaslužiš, debeli, zbudi se, nekdo z levice ki te plačuje te jebe na suho.

        3 14 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.09.2021 ob 10:48 kilonja gost

      DEBELI točno te vidim če bi bila slovenska levica v koaliciji...drl bi se kot branjevka...NOSITE MASKE, ČELADE, CEEEEPITE SE...morilci kateri ne upoštevate levih ukrepov !

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.09.2021 ob 10:57 gost

        Kilonja, ne razdvajaj ljudi na leve in desne, partizane in domobrance, cepljene in necepljene. To dela vaš puklasti čelavi kaplar Ivanček Janček, vi verniki mu pa zvesto sledite. Tudi v prepad boste šli za njim. Cepil se pa s temi cepivi ne bom ne glede na to kdo je in kdo bo na oblasti. To mi omogoča Ustava, Zakoni, Evropska konvencija EU 2361, ne glede na tvoje plačane od SDS komentarje. Sramuj se, da si hlapec neke stranke in pišeš po njenem nareku.

        16 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.09.2021 ob 12:40 - gost

      Ljudji razdvajajo brezdelni in zdolgočasni mitingaši v Ljublajni, oni edini razdvajajo in delajo medvedjo uslugo Janšistom..ampak se tega ne zavedajo.

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.09.2021 ob 12:41 gost

      Dva trotla se že spet od jutra kregata na portalu, kak se vama le da?

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.09.2021 ob 12:48 gost

        Kilonjo plačuje stranka SDS za komentiranje, in še med delovnim časom komentira. Vse za Ivana Janeza. Jaz sem pa v penziji in imam čas, da mu kontriram. Ti pa delaj 10 ur dnevno, tudi ob sobotah za 750 evrov in sanjaj, da boš nekoč imel svojo hišo. Hi,hi,hi. Švicaj za gospodarja, da si bo lahko kupil nov avto ali daljšo jahto.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.09.2021 ob 16:22 Magyar Bacsi gost

      Poserjem se na vse fašiste.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.09.2021 ob 0:17 AMY gost

      Delam s krajšim delovnim časom več kot 7 tisoč dolarjev na mesec. Neprestano sem slišal, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužijo na spletu, zato sem se odločil, da bom to preučil. No, vse je bilo res in mi je popolnoma spremenilo življenje. Tu sem začel ........................................................... W­­­­W­­­­­W.C­­­­­A­­­­­S­­­­­H­­­­­A­­­­­P­­­­­P­­­­­1.C­­­­­O­­­­­M

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.