https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Podnebni protestniki v Ljutomeru opozarjali »Ni planeta B!«

24.09.2021 ob 16:00  

V petek, 24. septembra, se je na Glavnem trgu v Ljutomeru odvijal podnebni štrajk.

Podnebni protesti danes potekajo po celem svetu, v Sloveniji pa so se zbrali v več slovenskih mestih. Podnebni aktivisti so vlado na zanemarjanje podnebne politike opozarjali v Ljubljani, Mariboru, Kamniku, Kopru in pa Ljutomeru.

Z dogodkom želijo opozoriti širšo javnost o podnebnih spremembah in problemih, tako na globalni kot na lokalni ravni. Slovenski odločevalci se po njihovih navedbah še vedno ne zavedajo nujnosti odziva na podnebno krizo ali pomena zdrave in bujne narave.

Na tokratnem protestu so se osredotočili na problem kurjenja premoga v energetiki in na problem netrajnostnega prometa o čemer so na protestu spregovorili člani gibanja Mladi za podnebno pravičnost, prebrali pa so tudi njihove zahteve.

Na državne in lokalne odločevalce so naslovili tri ključne zahteve. Politično oblast pozivajo, naj končno prizna podnebno krizo in jo prične nemudoma aktivno reševati z ustreznimi in pravičnimi ukrepi. Do leta 2030 zahtevajo opustitev uporabe premoga s celostnim in socialno pravičnim prestrukturiranjem premogovni regij. Kot tretje pa zahtevajo učinkovito in dostopno trajno mobilnost.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.09.2021 ob 20:04 Lepo in prav gost

      Vse lepo in prav, a vse že videno in nikjer nič novega.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.09.2021 ob 20:41 kilonja gost

      kake bedarije, smeti bi raje šli pobirat, pa pametne telefone vržite v smeti, če vam je kaj mar za okolje, ne pa da te telefone polnite cele dneve in ste veliki veliki potrošniki ELEKTRIČNE ENERGIJE ki ONESNAŽUJE OKOLJE .

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.09.2021 ob 21:33 gost

      DELAT SE SPRAVITE, ZA NOBENO DELO NISTE BEDARIJE VAM HODIJO SAMO PO GLAVI, DAJTE SE PRI PSIHJATRU POGLEDAT, VPRAŠANJE JE KAKO BO SVET OBSTAJAL S TAKIMI NORCI KOT STE VI.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.09.2021 ob 21:47 Ljutomer gost

      Bravo mladi! Na vas svet stoji in prav je, da se tega zavedate in se borite za to! Starejši populaciji ni mar, kakšen svet bodo zapustili zanamcem, saj jih je pokvaril materializem. Ko sem vas danes videla po Ljutomeru, sem bila resnično ponosna na vas!

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.09.2021 ob 23:04 kilonja gost

      Cel Svet 10-krat bolj onesnažuje okolje, mi v Evropi se pa gremo drešitelje, pa ravno mi ki sledimo vsem jebenim smernicam bio eko in bla bla bla, obnovljivi, naravni viri energije...zakaj ne buzerirate Indijcev ki v reke mečejo povsem vse kar je možno, zakaj ne ignorirate kitajskih proizvodov, Kitajska je največja onesnaževalka z ekonomskega vidika na Svetu ( spet smo pri pametnih telefonih med drugim ), zakaj ne buzerirate albanski in italijanski mafiji ki na jugu vozita smeti v morje ? Zakaj ne buzerirate tistih ki sekajo pragozdove ? Točno tak medijski vtis se daje, da je Evrpa za vojne, za lakote, za onesnaževanje..pa kaj smo mi za enih ovc bebavih ? Kaj bi ans radi izželi do zadnjega € ? Orej industrijska in naftna mafija, zdaj pa bio eko in multikulti gay mafija s pametnimi telefoni v rokah moralizira o zdravem okolju . Jebo vas, podnebne spremembe se dogajajo tisočletja, ko še nobene industrije ni bilo, vreme se nenehno spreminja in enkrat bo pač tudi z Zemljo konec .

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.09.2021 ob 9:02 Pomurec krivi kurec gost

      Levuharji komunisti bi samo štrajkali, samo da ne bi delali

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.09.2021 ob 11:02 gost

      Najboljši vzdevek do zdaj vsaka čast pomurec krivi kurec, dobro ime za Df in njegov portal pomurec.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.09.2021 ob 11:06 gost

      Prava komedija za vrtec. Mlečnozobci protestirajo, sploh vedo za kaj se gre ali pa to samo tak malo iz dolgčasa., ker so si vsi ravno tačas ko so protestirali morali polniti pametne telefone in so vmes pač nekaj morali početi.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.09.2021 ob 9:51 gost

      Za en teden izključiti vse elektrarne v SLO, potem pa bomo videli proti čemu bodo protestirali takrat. Kar nekaj, brez repa in glave.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.02.2022 ob 16:11 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.