https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Počivalšek ob svetovnem dnevu turizma izrazil optimizem

27.09.2021 ob 15:00  

Danes po vsem svetu obeležujemo svetovni dan turizma, tokrat pod naslovom Turizem za vključujočo rast. Panoga, ki se še vedno spopada s posledicami pandemije covida-19, letošnji svetovni dan poziva, naj ponovni zagon panoge temelji na pravičnih poslovnih priložnostih za vse.

Svetovni dan turizma, ki ga vsako leto obeležujemo 27. septembra, spodbuja zavedanje o družbeni, kulturni, politični in gospodarski vrednosti turizma ter prispevku, ki ga lahko turistični sektor prispeva k doseganju ciljev trajnostnega razvoja, so zapisali na Slovenski turistični organizaciji.

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) je letos v ospredje postavila vključujočo rast, saj so zaradi pandemije covida-19 prizadeta tako razvita gospodarstva kot tista v razvoju, še posebej pa najbolj ranljive skupine. "Ponovni zagon turizma bo pripomogel k hitremu okrevanju in rasti, pri čemer je bistven vključujoč razvoj, ki bo pravičen do vseh," so zapisali.

Ob dnevu, posvečenem turistični panogi, so podatke o njej zbrali tudi na državnem statističnem uradu, kjer si jih lahko bolj podrobno tudi pogledate tukaj. Med drugim so izpostavili, da Sloveniji. kot turistični destinaciji priljubljenost zelo narašča. Predlani so v turističnih nastanitvenih obratih zabeležili nekaj manj kot 15,8 milijona prenočitev turistov, kar predstavlja 60-odstotno rast v primerjavi z letom 2010. Število prenočitev tujih turistov je bilo v zadnjih letih vsako leto višje, razen lani. Slovenija je lani zabeležila 9,2 milijona turističnih prenočitev, kar je 42 odstotkov manj kot leta 2019, ter dobre tri milijone prihodov, kar je predstavljali 51-odstotni upad glede na prejšnje leto.

Okrevanje panoge bo počasno. V prvih osmih mesecih letošnjega leta so v turističnih nastanitvenih obratih zabeležili dobrih 2,3 milijona prihodov turistov, kar je bilo odstotek manj kot v enakem lanskem obdobju. Prenočitev je bilo v tem obdobju malo manj kot sedem milijonov, kar na letni ravni predstavlja dvoodstotni padec.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je ob svetovnem dnevu turizma izrazil optimizem.

 

Svetovni dan turizma bodo danes obeležili v več turističnih destinacijah po Sloveniji. V Lendavi ga bodo obeležili s praznovanjem obletnice stolpa in ob tem razglasili 500.000 obiskovalca stolpa Vinarium Lendava. S krajšo slovesnostjo na prizorišču stolpa se bodo zahvalili obiskovalcem in gostom. Vstop na razgledni stolp bo na ta dan brezplačen. Za obiskovalce stolpa, ki bodo lahko uživali v kulinarični in etnološki ponudbi, so pripravili tudi zabavni program z glasbeno skupino Skok. 

Ob svetovnem dnevu turizma organizirajo Radgonske gorice brezplačne individualne oglede več kot 200 let starih kleti. Muzej Špital v Gornji Radgoni vabi k brezplačnemu raziskovanju muzejskih razstav. TIC Moravske Toplice pa omogoča obiskovalcem brezplačen voden ogled rotunde v Selu.  

V Pomurju so v prvih sedmih mesecih letos zabeležili 35 odstotkov manj prihodov turistov kot lani in okrog 32 odstotkov manj nočitev. Po besedah predsednika Pomurske turistične zveze Uroša Kamenška turistične delavce in ponudnike nastanitev v regiji z optimizmom navdaja precej dobra zasedenost zmogljivosti v jesenskih dneh, poroča STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.09.2021 ob 16:16 gost

      Največji donos turizma si je prv on pridobil s tem ko se je prodal,,,,, Januši groznumi,,,, za sestavo vlade. Je dobil za protioslugo ves Sava turizem. Gnoji lažnivi vladni lopovi.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.09.2021 ob 18:47 gost

      Upa da bo še več pokradel. Levi do ga zaprli do smrti.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.09.2021 ob 18:53 Gost123 gost

        Glih Pocivalsek se oglasa,kateri je pokradel pol SLO.On k smrdi bolj kot svinjska gnojnica.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.09.2021 ob 22:14 Tito gost

      Zdravko & Company,uzivajt€ dokl€r lahko,j€r vaš€ vr€m€ naglo "ističe". Vsi bost€ s€d€li na Dobu, in si skozi r€š€tk€ cuzali kur€e,k€r st£ l€po in pridno kradli c£l€ šl€p€rj€ mask,in tako dalj£ in tako napr€j. Ljudstvo vam bo sodilo...

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.