https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dvorec Rakičan gostil forum Deep Dive Prekmurje

02.10.2021 ob 14:00  

RIT Food Hub Slovenija, nacionalno stičišče za inovacije in podjetništvo v agroživilstvu je organiziralo dvodnevni forum Deep Dive Prekmurje v Murski Soboti. Zaključni del foruma se je odvil v dvorcu Rakičan, v četrtek, 30. septembra 2021.

Dvodnevni študijski forum Deep Dive Prekmurje v Murski Soboti je organiziral EIT Food Hub Slovenija, stičišče za inovacije in podjetništvo v agroživilstvu. Prvi dan je bil organiziran obisk štirih vodilnih prekmurskih agroživilskih podjetij - Lušt, Mlinopek, Panvita in Pomurske mlekarne. Vodstvo podjetja, tehnologi in razvojniki so udeležencem foruma omogočili vpogled v delovanje podjetja, opisali konkretne izzive s katerimi se soočajo, svoj pogled na te izzive in vizijo podjetja. Diskusija je tekla na temo trajnostne pridelave hrane, pomen lokalno pridelane hrane, spremembe prehranskih navad in vrednost domače oskrbe.

Slovenija v zadnjem desetletju beleži visoko dinamiko na področju zagonskega podjetništva. V okviru dogodka so bile predstavljene osebne podjetniške zgodbe uspešnih izbranih prekmurskih agroživilskih zagonskih podjetij in podporno okolje, ki so pomemben gradnik podjetniške ekonomije in katalizator inovativne kulture. Spoznali so lahko turistično kmetijo s čokoladnico Passero, kraft pivovarno Over Mura, turistično kmetijo Puhan in mlekarsko kmetijo Šukar. 

Agroživilska panoga se sooča s številnimi izzivi, ki korenito spreminjajo njeno delovanje. Z namenom spodbujanja javne razprave o ključnih mejnikih, vprašanjih in smereh razvoja te panoge v Prekmurju, je RIT Food Hub Slovenija, nacionalno stičišče za inovacije in podjetništvo v agroživilstvu, organiziral javni forum z naslovom "Prekmursko agroživilstvo: kje, kam, kako?", ki je potekal v dvorcu Rakičan, v četrtek, 30. septembra 2021.

Pozdravni nagovor je pripadel organizatorju izr. prof. Alešu Kuharju, iz Biotehnične fakultete Univerze v Ljubljani in vodji EIT Food Hub Slovenija. Analizo in trende kmetijstva v Prekmurju je predstavil direktor Kmetijsko-gozdarskega zavoda Murske Sobote (KGZ Murska Sobota) Stanko Kaput, analizo in trende v živilskem sektorju pa direktor Prekmurske gospodarske zbornice Robert Grah.

Sledila je okrogla miza častnika Finance o trenutnem stanju in izzivih prekmurskega agroživilstva, na kateri so sodelovali Tanja Pintarič iz gostilne Rajh, župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek, Branko Virag iz Skupine Panvita, Roman Ferenčak iz Ocean Orchids, Janko Kodila iz šunkarne Kodila in predsednik KGZ Murska Sobota Danilo Meolic. Okroglo mizo je povezovala Petra Šubic, Agrobiznis Finance. 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.10.2021 ob 23:50 AMY gost

      Delam s krajšim delovnim časom več kot 7 tisoč dolarjev na mesec. Neprestano sem slišal, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužijo na spletu, zato sem se odločil, da bom to preučil. No, vse je bilo res in mi je popolnoma spremenilo življenje. Tu sem začel .............................................................................. W­­­­W­­­­­W.C­­­­­A­­­­­S­­­­­H­­­­­A­­­­­P­­­­­P­­­­­1.C­­­­­O­­­­­M

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.10.2021 ob 0:05 gost

      Delam s krajšim delovnim časom več kot 7 tisoč dolarjev na mesec. Neprestano sem slišal, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužijo na spletu, zato sem se odločil, da bom to preučil. No, vse je bilo res in mi je popolnoma spremenilo življenje. Tu sem začel ........................... Www.WORKS4­4.COM

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 16:33 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.