https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Nošnja maske ne bo več potrebna za goste, kjer se nudi priprava in strežba pijač

29.9.2021  

Na današnji novinarski konferenci po današnji seji vlade, je sodelovala tudi Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata.

Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata je podala skupno poročilo inšpektoratov, ki se nanaša na obdobje od 6. do vključno 26. septembra 2021.

"Skupno število opravljenih nadzorov inšpekcijskih organov v tem obdobju je bilo 7.857, pri čemer je bil delež neskladnih objektov oziroma lokacij 10 %. Izrečenih je bilo 63 prekrškovnih sankcij, 383 opozoril po Zakonu o prekrških in 227 upravnih ukrepov. Glede izpolnjevanja pogoja PCT je bilo nadzorovanih 3521 objektov in izdanih 244 ukrepov. Zaradi neizpolnjevanja pogoja PCT je bilo izdanih 244 ukrepov; od tega 12 sankcij po Zakonu o prekrških, 105 opozoril po Zakonu o prekrških ter 127 ostalih upravnih ukrepov. Na Zdravstvenem inšpektoratu je 82 inšpektorjev, ki so v času od 6. do 26. septembra opravili skupno 3.741 nadzorov. Pri skoraj 3500 opravljenih nadzorih spoštovanja karantene je bil v 335 primerih podan sum, da ukrep karantene oziroma izolacije ni bil spoštovan; prekrškovni postopki so v teku," je povedala Deana Potza.

Nadzor izvajanja cepljenja proti covidu-19 se izvaja po prijavah. Prejeli so eno prijavo in sicer zoper vse cepilne centre in mobilne enote za cepljenje zaradi domnevnega nespoštovanja PCT pogoja. Neskladja niso bila ugotovljena, zato je bil postopek ustavljen. Glede izpolnjevanja pogoja PCT je Zdravstveni inšpektorat izvedel 326 nadzorov na področju notranjih javnih prostorov, zdravstvene dejavnosti, nastanitvenih objektov in gostinskih obratov znotraj teh objektov, higienske nege in drugih storitvenih dejavnosti. Izrečenih je bilo skupno 10 opozoril ter dve prekrškovni sankciji v skupni vrednosti 800 evrov. Nato je ponovila zneske glob, ki jih za kršitve predpisuje Zakon o nalezljivih boleznih: za pravno osebo znašajo od 4.000 do 100.000 evrov; polovico manj za samostojne podjetnike posameznike – torej od 2.000 do 50.000 evrov. V obeh primerih pa znaša globa za odgovorno osebo od najmanj 400 do maksimalno 4.000 evrov.

Spremembe Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT- nošenje mask

Maja Bratuša pa je povedala, da je vlada sprejela spremembe Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT.

Nošnja maske ne bo več potrebna za goste v zaprtih javnih prostorih, kjer se nudi priprava in strežba pijač, seveda ob pogoju izpolnjevanja PCT protokola.

Maske prav tako ne bo treba več nositi osebam, ki izpolnjujejo pogoj PC v okoljih, kjer so v medsebojnem stiku le osebe, ki izpolnjujejo ta pogoj.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.09.2021 ob 21:23 gost

      MASKE DOL UKINITEV VSEH POGOJEV Naj nam že enkrat dajo MIR.......

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.10.2021 ob 21:30 gost

      ★Single Mom With 4 Kids Lost Her Job But Was Able To Stay On Top By Banking Continuously 1500 Dollars Per Week With An Online Work She Found Over The Internet… COPY HERE……­­.Www.Wo­r­k­s­4­4.Com

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.