https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pri projektu Spletne brihte sodelovali tudi prekmurski osnovnošolci

03.10.2021 ob 6:05  

Pri projektu Spletne brihte so sodelovale tudi prekmurske osnovne šole. Gre za projekt, ki učence opremi s potrebnimi veščinami za varno rabo interneta ter jim daje ustrezna znanja in samozavest, da bodo pripravljeni na skrite pasti spleta. 

Projekt Spletne brihte, pod okriljem zavoda Varni internet in A1 Slovenija, nagovarja osnovnošolce od 4. razreda naprej o varni rabi interneta, jim daje ustrezne veščine, znanja in samozavest, da bodo pripravljeni za življenje na spletu. Projekt je še posebej namenjen, da doseže osnovnošolce iz manjših slovenskih krajev, tiste, ki v zadnjih letih niso imeli priložnosti sodelovati pri tovrstnih projektih.

Projektu se je priključilo kar nekaj prekmurskih osnovnih šol. V prvem jesenskem delu projekta so organizatorji za izvedbo izbrali 26 osnovnih šol, med njimi tudi OŠ Šalovci, OŠ Gornji Petrovci, OŠ Franceta Prešerna Črenšovci in OŠ Janka Ribiča Cezanjevci. Mlajši učenci so obdelali tematiko prepoznavanja spletnih prevar, zlorab in spletnega nasilja, starejši pa so razmišljali o digitalnih sledeh, ki jih puščajo za seboj.

»Za sodelovanje v projektu Spletne brihte smo se odločili, ker je varna uporaba digitalnih tehnologij in spleta izredno aktualna vsebina, ki dela preglavice ne le učencem, ampak tudi odraslim. Tako učenci kot učitelji so bili nad delavnicami navdušeni in si želijo še več tovrstnih vsebin, zato bomo znanje na šoli v prihodnosti še nadgrajevali«, tako je svoje misli strnil ravnatelj OŠ Gornji Petrovci, Johann Laco.

A1 Slovenija je v letu 2020 v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in Zavodom Republike Slovenije za šolstvo socialno šibkejšim družinam podaril 1000 modemov in SIM kartic z enoletnim brezplačnim dostopom do interneta, ki ga je sedaj podaljšalo tudi za obdobje šolskega leta 2021/2022. Donacijo so v Prekmurju prejeli tudi učenci OŠ Šalovci, OŠ Franceta Prešerna Črenšovci in OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, so zapisali na A1. 

FOTO: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 15:33 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.