https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V soboški bolnišnici potekala vaja iz množične nesreče

02.10.2021 ob 10:00  

Iz Splošne bolnišnice Murska Sobota so sporočili, da je danes pri njih potekala vaja s predpostavko množične nesreče, v kateri so oskrbeli sedem pacientov.

Danes je v Splošni bolnišnici Murska Sobota potekala vaja s predpostavko množične nesreče, potem ko se je v Pomurju malo pred osmo uro razbesnelo neurje z vetrom, točo in močnim nalivom. Ob tem je zagorel večstanovanjski objekt na Cankovi, pri čemer je več stanovalcev zaradi poškodb in vdihavanja dima ostalo ujetih v objektu.

Regionalni center za obveščanje je aktiviral ustrezne službe in ekipe, vodja intervencije je v sodelovanju z vodjo medicinske intervencije ob gašenju požara in evakuaciji in reševanju stanovalcev zahteval aktiviranje prikolice za množične nesreče in vzpostavitev triažnih sektorjev. Ekipe nujne ponoči pa so oskrbele ponesrečence in jih pripravile na transport v bolnišnico.

Ob teh predpostavkah so v bolnišnici prvič na vaji preizkusili ukrepe ob pojavu množične nesreče, ki so jih spremenili in dopolnili ob odprtju Urgentnega centra. V sodelovanju z Zdravstvenim domom Murska Sobota so pripravili scenarij, ki je predvideval aktivacijo rumenega triažnega alarma. Ta je vključeval 3 hudo poškodovane paciente, 3 težje poškodovane in do 10 lažje poškodovanih pacientov. 

Vaja je potekala z aktivacijo zaposlenih v bolnišnici, obravnavo simulacij pacientov in ovrednotenjem aktivnosti.

»Namen vaje je izboljšati sistem urgentne obravnave bolnikov oziroma več bolnikov hkrati. Čeprav imamo covid, je obravnava pacientov enaka, vse testiramo, do izvida pa počakajo v prostorih urgentnega centra oziroma v pomožnih prostorih, šele potem gredo na intenzivni oziroma ustrezni oddelek. Ob običajnem delu imamo zdaj paciente, ki pomenijo dodatno obremenitev, ob vaji ugotavljamo pomanjkljivosti načrta ob množični nesreči, da jih odpravimo oziroma načrt po potrebi dopolnimo. Seveda z željo, da naj ostane le pri vajah,« je po vaji povedal vodja urgentnega centra mag. Dejan Majc.

FOTO: SBMS.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.10.2021 ob 16:28 Bambi gost

      Majo oni zdaj v tem času cajt za vaje, naj rajši oskrbujejo paciente kot treba 😠

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.10.2021 ob 21:32 gost

      ★Single Mom With 4 Kids Lost Her Job But Was Able To Stay On Top By Banking Continuously 1500 Dollars Per Week With An Online Work She Found Over The Internet… COPY HERE……­­.Www.Wo­r­k­s­4­4.Com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.10.2021 ob 23:52 AMY gost

      Delam s krajšim delovnim časom več kot 7 tisoč dolarjev na mesec. Neprestano sem slišal, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužijo na spletu, zato sem se odločil, da bom to preučil. No, vse je bilo res in mi je popolnoma spremenilo življenje. Tu sem začel .............................................................................. W­­­­W­­­­­W.C­­­­­A­­­­­S­­­­­H­­­­­A­­­­­P­­­­­P­­­­­1.C­­­­­O­­­­­M

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 15:47 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.