https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ministrica Jaklitscheva izpostavila pomen športa pri ohranjanju slovenske identitete

05.10.2021 ob 11:30  

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch se je v Monoštru udeležila tradicionalne prireditve Dobrodošli pri nas, športnega srečanja slovenskih športnih zamejskih organizacij in društev iz zamejstva.

Športno srečanje v Monoštru, ki se ga je udeležila ministrica Jaklitscheva je organizirala Zveza Slovencev na Madžarskem v sodelovanju s slovenskim Športnim društvom Sreberni Brejg iz Gornjega Senika. Letošnje srečanje je bilo šesto po vrsti in drugo pri rojakih iz Porabja.

Športnega dogodka so se udeležili slovenski rojaki iz vseh štirih sosednjih držav, in sicer nogometna ekipa Zveze slovenskih športnih društev v Italiji, ekipa Slovenske športne zveze iz Celovca, ekipa Zveze Slovencev na Madžarskem in ekipa predstavnikov slovenske skupnosti iz Gorskega kotarja na Hrvaškem.

Letos je slavila nogometna ekipa iz Gorskega kotarja. Bolj kot merjenju moči je srečanje namenjeno krepitvi medsebojnega sodelovanja in povezovanja ter izmenjavi izkušenj glede izzivov, s katerimi se srečujejo slovenske športne organizacije in društva v zamejstvu, so zapisali na vladnem uradu za Slovensce v zamejstvu in po svetu. 

Po srečanju je ministrica opravila delovni sestanek z zagovornico slovenske narodnosti v madžarskem parlamentu Eriko Koles Kiss in predsednico Zveze Slovencev na Madžarskem Andrejo Kovacs.

Pogovarjale so se o nadaljnjih aktivnosti pred kratkim potrjenega Programa za spodbujanje gospodarske osnove avtohtone slovenske narodne skupnosti na Madžarskem s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu, o pripravah na naslednje zasedanje slovensko madžarske mešane komisije za spremljanje sporazuma o zagotavljanju manjšinskih pravic med Slovenijo in Madžarsko in o pomembnih izzivih, s katerimi se soočajo Slovenci v Porabju.

Vir in foto: Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.10.2021 ob 12:23 gost

      - SCH ministrica v Sloveniji? Kje ste Janševi, ki ste vse nori na -IĆE, čeprav so vam ti -IĆI prinesli zlato medaljo v košarki. Kaj vam je prinesla ta ženska?

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.10.2021 ob 14:36 orglice gost

        Ministrica Jaklitscheva, Slovenci in Slovenke ne najdejo Slovenke oziroma Slovenca s slovenskim priimkom za ministrico/ministra ?!

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 15:04 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.