https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Ljutomerčanke nemočne proti Formisu

Ljutomer, 8.10.2021  

V sredo so ljutomerske odbojkarice odigrale prvo domačo tekmo v 1.B državni odbojkarski ligi. Nasproti so jim stale odbojkarice Fromisa, proti katerim so lani odigrale nekaj vrhunskih srečanj.

ŽOK Ljutomer 1:3 Formis
(25:22, 17:25, 20:25, 13:25)

Obe ekipi sta vstopili v igro zelo bojevito, še posebej, ker se med sabo zelo dobro poznata. Opazno je bilo, da gre za kvalitetni ekipi, kjer bo o zmagovalcu odločala vsaka malenkost oziroma več lastnih napak. Temu primeren je bil tudi izenačen rezultat pri 10:10. Po odličnem serviranju Adele Pintarič so domačinke nato le povedle s 14:11, kar je prisilo gostujočo trenerko, da zahteva prvi odmor. Pintaričeva je tudi po odmoru dobro servirala, kar so domačinke izkoristile ter z odločnimi napadi, povedle z 17:11. Gostij to ni zmedlo ter so še naprej igrale borbeno ter na hitro znižale rezultat na 17:13 in kasneje na 20:19. Po odmoru, ki ga zahteval domači trener, so domačinke po napadu Karmine Sužnik, povedle z 22:20, Krajnčeva pa nato znižala na 22:21. Set so v zaključku, po odlični igri obeh ekip, dobile domačinke z rezultatom 25:22.

Adela Pintarič je tudi v drugem setu odlično servirala, kar je omogočilo domačinkam vodstvo z 3:0. Gostij to seveda ni zmedlo ter so rezultat hitro izenačile ter povedle s 3:4. Igra obeh ekip je bila tudi v drugem setu kvalitetna, so pa domačinke tokrat naredile več lastnih napak, kar je pomenilo vodstvo Formisa pri rezultatu 8:9. Še naprej smo gledali odlično odbojko, kjer sta obe ekipi v igro vložile vse kar znata. Po dveh napakah domačink so gostje povedle s 13:15, zaradi česar je domači trener zahteval odmor, da motivira svojo ekipo. To mu nekako ni uspelo, saj so gostje še naprej igrale kvalitetno, predvsem v obrambi, kar jim je omogočalo, da so bile uspešne tudi v napadalnih akcijah. Povedle so kar z 13:19. Taka prednost pa jim je ob igri , ki so jo prikazovale, zadostovala za zanesljivo zmago, z rezultatom 17:25.

Pričetek tretjega niza je bila repriza drugega. Domačinke so po servisih Ane Kolmanič, povedle s 4:1, gostje pa odgovorile z isto mero ter rezultat pri 7:7 poravnale. Grubišič Čabo Julija je nato gostje po odličnem napadu, povedla v vodstvo z 10:11, Milošičeva pa kasneje z 11:14. Po odmoru domačega trenerja je bila igra na dokaj izenačena, Ljutomerčanke pa so po borbeni igri rezultat pri 17:17 izenačile. Po dveh zaporednih napakah v napadu, so gostje povedle z 19:21 ter po napadu Milošičeve še z 19:22. Tudi ta set je na koncu odločilo dejstvo, da so bile gostje odlične v obrambi, istočasno pa so naredile tudi manj lastnih napak. Set so zasluženo dobile z rezultatom 20:25.

Četrti set so boljše odprle gostje ter povedle s 3:5. V igri domačink je bilo opazno, da so nekako izgubile začetni polet, ker se niso mogle enakovredno upreti odličnim gostjam. Slednje so namreč še naprej igrale odlično na vseh položajih, v sami igri pa enostavno niso delale lastnih napak. Taka igra jim je prinesla visoko in zasluženo vodstvo, z rezultatom 4:11. Poskus domačega trenerja, da bi spremenil tok igre z menjavami, je bil neuspešen. Kvaliteta je bila tokrat na strani igralk Formisa, ki so bile boljše v vseh elementih igre. Taka igra jim je prinesla visoko vodstvo z 5:14. Kljub želji domačink, da se nekako približajo gostjam, jim to ni uspelo. Še naprej so bile v krču, saj so čutile, da tokrat Formisu, razen v prvem setu, niso dorasle. Gostjam je igra tekla tudi v nadaljevanju, kar je pomenilo zanesljivo in zasluženo zmago seta ter tudi tekme. Zadnji set so gostje dobile z rezultatom 13:25.

Bojan Novak, trener ŽOK Ljutomer: "Po porazu v prvem krogu smo danes želeli prikazati boljšo igro. To nam je v prvem setu uspelo, saj smo se lahko kosali z odlično ekipo Formisa. Žal smo v naslednjih setih nekako padli v igri, kar so gostje izkoristile ter nas v naslednjih setih zasluženo premagale. Danes je bil Formis boljša ekipa, za kar jim lahko čestitamo. Mi pa se bomo potrudili, da v naslednjih tekmah pokažemo pravo lice ter pričnemo zmagovati. Verjamem , da nam bo to uspelo".

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.10.2021 ob 1:05 Stefanie Krüger gost

      I am making 3k monthly for working from home. I never thought that it was legit but my best friend is earning 10 thousand dollars a month by working online and she recommended me to try it. for more info visit any tab this site Thanks alot ... ................www.Cashapp3.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.10.2021 ob 1:31 TerrySimpson gost

      V prostem času sem začel zaslužiti 350 dolarjev na uro, tako da sem s prenosnikom, ki sem ga dobil od tega podjetja, na katerega sem naletel, naletel na spletu ... Preverite in začnite zaslužiti sami. za več informacij obiščite kateri koli zavihek tega spletnega mesta Najlepša hvala Tukaj ........ Www.SmartPay1.Com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.10.2021 ob 23:01 NOVA gost

      Delam s krajšim delovnim časom več kot 7 tisoč dolarjev na mesec. Neprestano sem slišal, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužijo na spletu, zato sem se odločil, da bom to preučil. No, vse je bilo res in mi je popolnoma spremenilo življenje. Tu sem začel ............................................. W­W­W­.N­E­T­C­A­S­H­1.C­O­M

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.