https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Rakičanu potekalo državno prvenstvo v disk golfu

Dvorec Rakičan, 10.10.2021 ob 18:00  

Ta vikend je Disc golf klub Pomurje v sodelovanju s FZS in DGS v parku Rakičan organiziral mednarodno in državno prvenstvo v disk golfu, kjer se je več kot 50 tekmovalcev potegovalo za naslov prvaka/prvakinje.

Ta vikend je park v Rakičanu zaživel malce drugače kot običajno. Odvilo se je državno disk golf prvenstvo Slovenia Open 2021, ki je potekalo v obliki odprtega PDGA turnirja na novih (za turnir prilagojenih) stezah v parku Rakičan. Igrale so se 3 runde na 18 stezah, 2 rundi v soboto, 9. oktobra, in ena runda v nedeljo, 10. oktobra.

Vsi igralci so tekmovali za naziv zmagovalca turnirja Slovenia Open 2021, člani FZS društev Slovenije pa hkrati še za državnega prvaka/prvakinjo Slovenije 2021. Tekmovali so v štirih kategorijah, in sicer ženski, moški, moški nad 40 let in začetniški kategoriji.

Po neuradnih rezultatih je prvo mesto pri moških osvojil Svit Savnik, drugi je bil Zach Bevelacqua, tretji pa Andrej Gerbec. Pri ženskah je bila najboljša Andreja Bernjak, druga je bila Zoya Sagmeister Martini, tretja pa Barbara Poljšak.

Pri moških nad 40 let je zmagal Marijan Krištofic, drugi je bil Aleksander Savnik, tretji pa Tilen Poljšak. V kategoriji začetnikov pa je zmagala Tina Milenkovic, drugi je bil Adrian Liber, tretji pa Timotej Bedenik.

Disk golf je šport, ki je podoben tradicionalnemu golfu, le da igralci uporabljajo diske različnih oblik in tež, namesto palice in žogic. Disk golf “luknja” je koš z verigami, ki disk ulovijo med letom, tako da pade disk v košaro. Zmagovalec runde disk golfa je igralec, ki je progo odigral v najmanj metih. Igra se začne z metom iz izmetne cone; območja proti košu; ko igralec napreduje po progi, mora vsak naslednji met začeti iz mesta, kjer je pristal disk iz njegovega prejšnjega meta.

Vsi, ki si želijo aktivnega druženja, gibanja v naravi, ki so pripravljeni za nekaj časa dobesedno pozabiti vse stvari in se prepustiti igri je park Rakičan krasen in kot nalašč za to igro. 

Drevesa, grmičevje in spremembe v višini terena na progi pomenijo dodatne in zahtevnejše ovire za igralca. Pri disk golfu pri svoji igri se uporablja različne diske. Razlikujejo se po svoji teži in obliki, predvsem obliki roba diska. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.10.2021 ob 18:04 gost

      Tan bi naj rajši tiste uboge konjičke iz blata preselili na bolj suho. Kati tako žalostno gledajo v tistem blatu zadaj pa je dovolj prostora in trave na soncu in na suhem. Kajti konje ki so žalostni v tisti senci in blatu.

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.10.2021 ob 18:25 gost

      Idi in jih preseli ,saj imaš čas ne pa da samo LAPAŠ.

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.10.2021 ob 20:04 gost

      kk

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.10.2021 ob 4:32 Magyar Bacsi gost

      Bedarija in pogrešam tekmovanje v metanju žage.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 15:11 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.