https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Počivalšek: O podaljšanju turističnih bonov ne razmišljamo

12.10.2021 ob 13:00  

Minister za gospodarski razvoj in tehnologij Zdravko Počivalšek je na današnji novinarski konferenci povedal, da na ministrstvu za gospodarstvo ne razmišljajo o morebitnem vnovičnem podaljšanju veljavnosti lanskoletnih turističnih bonov ali o podaljšanju veljavnosti letošnjih t. i. bonov 21.

"Do ponedeljka so upravičenci unovčili 1,53 milijona lanskih turističnih bonov v vrednosti 215,86 milijonov evrov. Izkoriščenih je torej okoli 75 odstotkov bonov, je na novinarski konferenci ob prestavitvi Dnevov slovenskega turizma v Ljubljani danes povedal Počivalšek. Gre za bone, ki jih je bilo mogoče unovčiti v turističnih namestitvenih obratih za nočitev ali nočitev z zajtrkom.

Te bone je vsem prebivalcem Slovenije lani prinesel tretji protikoronski zakon, in sicer za polnoletne v vrednosti 200 evrov, za mladoletne pa v vrednosti 50 evrov. Skupna vrednost teh bonov znaša 356,86 milijona evrov," poroča STA.

Letošnjih bonov, ki jih je mogoče koristiti širše na področju turizma, gostinstva, kulture in športa, je bilo unovčenih 972.000 v vrednosti 68,31 milijonov. To predstavlja okoli 48 odstotkov vseh bonov.

Turistični boni so se pokazali za odličen ukrep, ki je rešil številna podjetja. "Odločali smo se med dvema možnostma: dati turističnemu gospodarstvu denar za to, da ne dela, ali dati denar vsem prebivalcem in se mora turistično gospodarstvo potruditi, da pride do teh sredstev. Mislim, da smo se pravilno odločili in da bo večina Slovencev bone do konca leta izkoristila," je po navedbah STA dejal Počivalšek.

"Jasno pa moram povedati, da ne razmišljamo o tem, da bi te bone podaljšali za naprej. Šlo je za pomoč turističnemu gospodarstvu za lansko in letošnje leto," je še dodal minister.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 15:37 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.