https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurka med kandidati za naziv Inovativni mladi kmet/kmetica

14.10.2021 ob 14:00  

Zveza slovenske podeželske mladine skupaj s Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije v mesecu oktobru organizira 13. izbor nosilca naziva Inovativni mladi kmet - kmetica (IMK 2021). Med kandidati tudi Katarina Puhan Gjerkeš s Turistične kmetije Puhan v Černelavcih. 

IMK je izbor inovativnih mladih kmetov z njihovimi inovativnimi idejami na kmetijskem, gozdarskem ali ribiškem področju. Zaključi se s podelitvijo naziva najboljšemu kandidatu. Namen prireditve je podpirati inovativnost med mladimi s področja kmetijstva, gozdarstva ali ribištva ter spodbuditi prenos znanja in spodbuditi promocijo dobitnika naziva. Na letošnji izbor je prispelo enajst prijav kandidatov, med njimi je tudi Katarina Puhan Gjerkeš, mlada lastnica Turistične kmetije Puhan.

Tokrat so se odločili tudi za spletno glasovanje z namenom video predstavitve kandidatov, širjenja njihovih idej, promocije kmetijstva, mladih kmetov, njihovega poguma in inovativnih idej. Filmčke kandidatov si lahko ogledate tukaj, kjer prav tako lahko oddaste svoj glas do 17. oktobra 2021, so zapisali na ZSPM. 

Izrez iz videa: Spletna stran ZSPM

Turistična kmetija Puhan se ukvarja s poljedelstvom in prašičerejo, imajo tudi klavnico in obrat za predelavo mesa v Černelavcih, v Bogojini pa imajo vinograde, vinsko klet ter turistično kmetijo s sobami. Puhan Gjerkeševa stavi na trgovinico z domačimi izdelki, ki jih ponujajo nastanjenim gostom, pripravlja pa tudi naravno kozmetiko iz svinjske masti. 

Podelitev za laskavi naslov IMK 2021 bo 22. oktobra 2021 v Predsedniški palači. Zaradi omejitev boste lahko vsi spremljali prenos preko Facebook-ove strani ZSPM. Na ta dan se bodo kandidati na sejmu Narava in zdravje predstavljali v sklopu stojnice Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, kjer boste lahko izvedeli več o njihovih produktih. 

Vir: ZSPM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.10.2021 ob 14:27 eeeaa gost

      zahvala staršem.

      21 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.10.2021 ob 16:23 gost

      Prekmurkaaaaa!!! Kakšna Pomurka???

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.10.2021 ob 16:53 gost

      Črnelavci in Bogojina so v Pomurji.

      8 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.10.2021 ob 16:56 gost

        Pomurje ne obstaja. Obstaja Prekmurje in obstaja Prlekija. Pomurje so si izmislili politiki, novinarčki jih pa redno kopirajo. Prlek nikoli ne bo Pomurec.

        25 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.10.2021 ob 17:03 gost

      To ni nič zastonj več plačaš višje se dvigneš.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.10.2021 ob 19:41 gost

        Drži! Enako, kot na radgonskem sejmu. Bolj podmažeš, žlahtnejšega leska je medalja. Fuj, banda skorumpirana!!!

        15 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 15:02 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.