https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Občina Črenšovci uvaja participativni proračun

15.11.2021 ob 6:00  

Občina Črenšovci v letošnjem letu uvaja participativni proračun pod imenom »Moj projekt za občino«, s katerim občanke in občane vabijo, da predlagajo in odločijo o projektih in pridobitvah, ki bodo dodatno polepšali in izboljšali njihov kraj.

Participativni proračun je sistem razporejanja dela proračunskega denarja tako, da pri odločanju o njegovi porabi sodelujejo prebivalke in prebivalci občine. Občanom in občankam je na ta način omogočeno, da sami predlagajo in odločijo, kateri projekti so zanje pomembni in bi lahko prispevali k izboljšanju kakovosti bivanja v občini.

S participativnim proračunom želi Občina Črenšovci občanke in občane vključiti v proces soodločanja pri razporejanju dela proračunskega denarja, pridobiti projektne predloge po meri občanov in hkrati izboljšati učinkovitost porabe skupnih sredstev, krepiti participacijo v domačem okolju ter izboljšati kakovost življenja v občini.

»Prepričani smo, da imate veliko idej in pobud, ki bi se lahko uresničile in bi naša skupnost z njimi pridobila,« so zapisali na Občini ter občane in občanke pozvali k sodelovanju:  »Vabljeni ste, da se odzovete, razmislite o tem, kaj potrebujete v vaši vasi in to predlagate, nato pa bomo občani in občanke o tem glasovali. Projekti, ki bodo prejeli največ glasov, bodo v letu 2022 tudi izvedeni.«

Z javnim pozivom želi Občina Črenšovci pridobiti projektne predloge na šestih območjih občine, ki bodo v naslednji fazi izbrani na podlagi glasovanja občanov in občank. Ta območja so vas Črenšovci, vas Žižki, vas Trnje, vas Gornja Bistrica, vas Srednja Bistrica in vas Dolnja Bistrica.

Za vsako območje je namenjenih 5.000 evrov, skupno bo tako v proračunu Občine Črenšovci za leto 2022 za participativni proračun namenjenih 30.000 evrov z DDV.

Po izvedbi glasovanja in pridobitvi uradnih rezultatov glasovanja strokovna komisija razvrsti izglasovane projektne predloge ter jih potrdi kot izbrane glede na razpoložljiva sredstva za posamezno območje.

Med izglasovane projekte za posamezno območje se umestijo projekti po vrsti glede na število prejetih glasov, dokler skupna vrednost projektov ne zapolni ali preseže predvidenega zneska 5.000 evrov za posamezno območje.

Postopek potrjevanja se izvede za vsako izmed šestih območij posebej. Strokovna komisija pripravi končni predlog projektov za uvrstitev v proračun Občine Črenšovci za proračunsko leto 2022.

Vse informacije o participativnem proračunu so objavljene na spletni strani Občine Črenšovci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.11.2021 ob 6:27 GOST gost

      DOLNJA BISTRICA PETKOVICA ASFALT KA SE NEMO VOZILI NA JULO ALI SRED BISTRICO STEZA NA MELINCE ZGREŠENA V BELTINCE IZ BISTRICE BI BILA BOLE PRILAGOLJIVA KA JI JI ZAJ MOGOČE ŠTO KAJ MAFNO

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.11.2021 ob 9:48 melinčar gost

      Če vas srečam na Melincih vas Bistričance , vam tace spoterem!! Tista bi bijla do Beltinec brezvezna , ker je za kolesarje predaleč! Edijno Geričov Marjan tera biciklin. Tak da što se ne razmi v protokol jezik za zobe!!!

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.11.2021 ob 10:50 BISTRIČANEC gost

      ZAKAJ BI SE MOGLI PELATI MI NA MELINCE PA NEJ DIREKT V BELTINCE OPA KUHAR OŠTARIJO ODPRITE PA IDEMO KAK NEGDA TE JE BILOJ LEPOJ PRIZNAMO

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.11.2021 ob 20:14 Crensovcar gost

      Biciklin si kupite pa te nade brezveze steza

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 16:29 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.