https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Pomurski judoisti do odličnih rezultatov v Sloveniji in na Madžarskem

19.10.2021  

Pomurski judoisti so se pretekli konec tedna udeležili več tekmovanj. Tako v Sloveniji, kot na Madžarskem so dosegli odlične rezultate.


Koroška Open 2021

V soboto, 16. oktobra, je v Slovenj Gradcu potekal mednarodni turnir v judu Koroška Open 2021. Udeležilo se ga je 422 tekmovalcev iz 50 klubov iz 17 držav, med drugim tudi Kazakstana, Ukrajine in Avstrije.

Tekmovanja sta se udeležila tudi judoista Judo kluba Lendava, ki sta kljub močni konkurenci dosegla izvrstna rezultata. Samo Jaklin je med kadeti (U18) v težnostni kategoriji do 90 kg dosegel 7. mesto. Tiana Berki pa si je med kadetinjami v težnostni kategoriji do 63 kg delila 13. mesto.

Turnir v Zalaegerszegu

V nedeljo, 17. oktobra, je v madžarskem Zalaegerszegu potekal mednarodni turnir v judu za mlajše tekmovalce. Udeležili so se ga tudi tekmovalci Judo kluba Lendava, ki so znova dosegli odlične rezultate.

Med 236 tekmovalci iz 14 klubov in treh držav so po starostnih in težnostnih kategorijah osvojili:

Letnik 2012

3. mesto Pika Breznik (-27 kg)

3. mesto Tim Dominić (-50 kg)

Letnik 2011

1. mesto Gaja Škraban (-52 kg)

2. mesto Staš Pavšer (-32 kg)

Letnik 2010

1. mesto Miha Čeh (-36 kg)

Letnik 2008

1. mesto Lana Škraban (+63 kg)

3. mesto Sara Sep (+63 kg)

5. mesto Jakob Čeh (-50 kg)

5. mesto Jure Čeh (-66 kg)

Letnik 2007

2. mesto Ria Gabor (-52 kg)

Foto: JK Lendava

4. Pokal Gorice v judu

V nedeljo, 17. oktobra, je potekal tudi 4. mednarodni pokal Gorice v judu. Tekmovanja se je udeležilo 187 tekmovalcev iz 27 klubov in štirih držav, med njimi tudi judoisti Judo kluba Murska Sobota in Judo kluba Klima Center Tratnjek Beltinci.

V starostni kategoriji mlajših dečkov (U12) je Mai Žižek osvojil 1. mesto v težnostni kategoriji do 42 kg, Jožef Žan Vöröš pa si je priboril 2. mesto v težnostni kategoriji do 38 kg (oba iz JK Klima Center Tratnjek Beltinci).

V starostni kategoriji starejših dečkov (U14) so bili v svojih težnostnih kategorijah najuspešnejši Patrik Bor Burjan (do 42 kg) in Nik Maj Vučko (do 55 kg), oba iz beltinskega judo kluba, ter Klemen Vinkovič (nad 66 kg) iz Judo kluba Murska Sobota, vsi so namreč osvojili 1. mesto.

Foto: Judo klub Murska Sobota

Uspeh so dopolnili Jurij Granfol z 2. mestom v težnostni kategoriji do 66 kg ter Matic Vehab s 3. mestom in Matic Rumež s 5. mestom, oba v težnostni kategoriji do 46 kg (vsi trije iz Judo kluba Klima Center Tratnjek Beltinci).

Foto: JK Klima Center Tratnjek

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.