https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

To noč bomo lahko spali eno uro dlje

30.10.2021 ob 9:00  

Danes ponoči bomo kazalce ob 3.00 zjutraj premaknili na 2.00. Na zadnjo nedeljo v oktobru bomo tako lahko spali eno uro več.

V Sloveniji premikamo uro po Uredbi o določitvi obdobja poletnega časa, ki določa, da se obdobje poletnega časa konča, ko uro premaknemo zadnjo nedeljo v oktobru za 60 minut nazaj (iz 3.00 na 2.00) in s tem preidemo na zimski čas.

Premikanje ure naj bi po zadnjih napovedih Evropske unije ukinili leta 2021. Anketa, ki so jo izvedli, na katero se je odzvalo 4.6 milijona ljudi, je pokazala da je 84% ljudi naklonjenih ukinitvi premikanja ure. Čeprav se je okoli 15-tisoč Slovencev v anketi odločilo za poletni čas, pa bomo najverjetneje ostali na zimskem. Ta naj bi bil namreč za Slovenijo primernejši zaradi geografske lege in biološkega vpliva na človeka.

Zanimivo je, da nekatere države premikanja ure sploh ne poznajo oziroma imajo enoten čas (na primer Rusija, Japonska, Kitajska). V Sloveniji uro premikamo od leta 1983 naprej, urne kazalce bomo najverjetneje premikali še naslednje leto, kaj sledi zatem še ni natančno znano.

Naslednji premik ure iz zimskega na poletni čas, se bo zgodil v nedeljo 27. marca 2022, ko bomo uro premaknili za 1 uro naprej in posledično spali uro manj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 16:23 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.