https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Šarec na regijskem obisku v Prekmurju

Območno obrtno-podjetniška zbornica , 28.10.2021 ob 12:00  

V sredo, 27. oktobra 2021, je pred Območno obrtno-podjetniško zbornico Murska Sobota Marjan Šarec, predsednik stranke Lista Marjana Šarca, podal izjavo ob svojem obisku Prekmurja.


Predsednik LMŠ Marjan Šarec je pred Območno obrtno-podjetniško zbornico Murska Sobota povedal, da njihova stranka LMŠ izhaja iz lokalnega okolja, regijske obiske pa razumejo kot lepo priložnost, da izmenjajo mnenja in poglede ter skupaj optimistično zastavijo cilje, ki jih želijo doseči. Tokrat je skupaj s poslancem Aljažem Kovačičem in sodelavci obiskal Prekmurje. Srečal se je s predstavniki pomurskega turizma, z vodstvom Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota, ob zaključku programa pa prisluhnil še članicam in članom LMŠ Moravske Toplice.

Najprej so se predsednik LMŠ Marjan Šarec in ekipa srečali s predstavniki pomurskega turizma. V LMŠ turizem vidijo kot izjemno pomembno gospodarsko panogo, kot panogo z velikim potencialom. Za preboj, dodatno prepoznavnost slovenskega turizma pa, kot je poudaril Šarec, ne bodo poskrbele velike hotelske verige in holdingi, temveč predvsem majhna in srednja podjetja, tudi družinska. In v LMŠ se že ves čas zavedajo, da so prav ta podjetja tista, ki Slovenijo ženejo naprej.

 

Ena izmed ključnih težav v turizmu je po njegovih besedah pomanjkanje kadra, razmere pa so se med epidemijo le še poslabšale. "Dobre delavce je težko obdržati, je bilo slišati od sogovornikov. Nekoliko situacijo pomaga blažiti davčna razbremenitev regresa, ki je – čeprav le enkrat na leto – pomembna motivacija za delavca. To je bila naša zaveza leta 2018 in izpolnili smo jo," je ob tem dejal predsednik LMŠ. 

Na Območni obrtno-podjetniški zbornici Murska Sobota so člani zbornice in njenega vodstva znova izpostavili težavo pomanjkanja kadra, najprej zaradi pomanjkljivosti na področju vajeništva, a hkrati tudi zaradi bližine Avstrije, kamor ljudje odhajajo v želji po boljšem zaslužku. Prav tako jih je zelo prizadelo večmesečno zaprtje države zaradi epidemije, opozarjajo. Šarec je ob tem poudaril, da bi morala država ukrepati drugače, z ustreznim nadomestilom izpadlega dohodka. "To smo v LMŠ tudi večkrat predlagali, a nas je vladna koalicija preslišala. Aktualna vlada pa je, namesto da bi proračunski denar namenila za učinkovito pomoč, tega raje porabila za predvolilne bombončke," še pove. Prav v času vlade Marjana Šarca je bil imenovan tudi državni sekretar za malo gospodarstvo, ki se je podrobno posvetil potrebam podjetnikov in obrtnikov ter jih tudi slišal. 

V sklopu regijskega obiska, ki ga v LMŠ razumejo kot priložnost iz prve roke slišati težave in izzive, hkrati pa tudi predloge rešitev za posamezno regijo, so obiskali tudi članice in člane LMŠ v Moravskih Toplicah in ustanovili nov lokalni odbor. Za predsednika je bil izvoljen Tomaž Gregorec, za podpredsednika Leonn Turner, za člane izvršnega odbora LO LMŠ Moravske Toplice pa Denis Fister, Mitja Horvat in Elisa Turner.

    Fotogalerija