https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Norveška in Slovenija edini evropski državi uvrščeni na seznam Lonely PLanet

02.11.2021 ob 6:05  

Založba popotniških vodnikov Lonely Planet je Slovenijo zaradi raznolike kulinarične ponudbe, številnih možnosti aktivnih doživetij v neokrnjeni naravi in kot vodilne destinacije na področju trajnostnega razvoja uvrstila na peto mesto med desetimi priporočenimi državami za obisk v letu 2022. 

Ugledni popotniški vodnik Lonely Planet je v svoji knjižni izdaji Best in Travel 2022 Slovenijo uvrstila na peto mesto med desetimi priporočenimi državami za obisk v letu 2022, za naslovnico pa izbrala sliko Pirana.

Strokovna komisija na osnovi predlogov zaposlenih, novinarjev in blogarjev Lonely Planet ter založniških partnerjev v publikaciji Best in Travel vsako leto razglasi deset držav, destinacij in mest, ki jih bralcem priporočajo za obisk. Letošnja, že 17. izdaja, je posebno pozornost pri izboru 10ih priporočenih destinacij namenila trajnostnim potovalnim izkušnjam. Letošnja knjižna izdaja Best in Travel 2022 med priporočene destinacije na peto mesto uvršča Slovenijo, ki jo izpostavlja kot zeleno destinacijo, pri čemer poudarja predvsem trajnostno usmeritev ter njeno izredno naravno bogastvo.

Slovenska turistična organizacija nenehno nadgrajuje in razvija strategijo turizma z zeleno shemo slovenskega turizma, ki prebivalce postavlja v srce Slovenije, obiskovalcem pa ponuja pristna in butična potovalna doživetja, so zapisali pri Lonely Planet. Slovenija je izpostavaljena tudi kot eno najbolj zanimivih novih kulinaričnih destinacij v Evropi. Navajajo letošnji vodnik Michelina, ki je k lanskim prejemnikom dodal še eno restavracijo z eno zvezdico. Število restavracij z zvezdicami se je povzpelo na sedem, skupno pa je v Michelinov vodnik uvrščenih 53 restavracij. Slovenija je bila zaradi svoje izjemne kulinarike, ki v ospredje postavlja trajnost, tudi okronana z nazivom Evropska gastronomska regija 2021, poudarjajo. 

Tom Hall, predstavnik Lonely Planet (Lonely Planets VP of Experience), pa je povedal: "Odgovorno potovanje je že desetletja del slovenskega načina življenja in Slovenija je tako postala vodilna država na svetu v razvoju trajnostnih turističnih strategij, saj daje prednost kakovosti pred količino in lokalni skupnosti pred potrošništvom. S svojo ponudbo resnično nepozabnih doživetij, ki segajo od Alp do Jadrana, ostaja inovativna in je v zadnjem letu ponudila številne nove kulinarične in kolesarske poti, ki temeljijo na skupnosti in omogočajo obiskovalcem, da izkoristijo možnosti za bogata naravna in kulturna doživetja."

Vir in foto: slovenia.info

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.11.2021 ob 7:54 kilonja gost

      To je pa nekaj neverjetnega, če bi vprašal slovenske cmere z levice , je Slovenija fašizem, koncentracijska taborišča in streljanje političnih nasprotnikov . Pozabili si tožariti Janšo Lonely PLanet.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.11.2021 ob 8:09 gost

      Oni niso ocenjevali po vladi nesposobni debilni. To so ocene naravne lepote Slovenije kera res nima nič z politiko in gnoji keri jo trenutno vodijo. Štekaš,,,,, klonjaš,,,,. Zabiti bunbar.

      11 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.11.2021 ob 11:55 kilonja gost

        Ja fašistične diktature s koncentracijskimi taborišči pa kljub vsemu ne bi priporočili turistom,ha? Je mogoče tvoja severna koreja na seznamu in če ni,obstaja možnost da je ni na seznamu zaradi politike S. Koreje? Kaj misliš:)?

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.11.2021 ob 11:57 gost

      Kilonja vas šoula, bedake nalevokrug ;-)

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.11.2021 ob 12:26 gost

      Kaj sta hotela povedati oba debila. V osnovno šolo nazaj.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 15:09 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.