https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Prepoved prehitevanja za tovornjake od danes tudi na pomurski avtocesti

01.11.2021 ob 9:00  

Danes je začela veljati prepoved prehitevanja za težka tovorna vozila po celotnem slovenskem avtocestnem omrežju.

Prepoved prehitevanja za težka tovorna vozila od 15. januarja že velja na prometno najbolj obremenjeni avtocesti A1 med Šentiljem in Koprom. S prepovedjo prehitevanja tovornjakov se je izboljšala pretočnost prometa, zato so se na Ministrstvu za infrastrukturo in Darsu dogovorili, da s 1. novembrom prepoved velja po celotnem avtocestnem omrežju.

Za tovornjake nad 7,5 tone je tako po novem prepovedano prehitevanje na vseh avtocestah in hitrih cestah. Prepoved velja čez dan, med 6. in 18. uro. Težki tovornjaki pa bodo lahko še naprej prehitevali ponoči in tam, kjer so trije vozni pasovi, torej tudi pas za počasna vozila.

Nadzor nad kršitvami izvaja policija, globa za kršitelje pa znaša 300 evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.11.2021 ob 10:52 Voznik gost

      Avtor clanka. Takoj izbrisi clanek ali ga vsaj popravi, saj delas norca iz sebe. Prehitevanje na našem predelu je prepovedano že od zacetka😀

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.11.2021 ob 13:19 gost

      Kaka prepoved saj pa na vsaki 500 metrov če se pelješ od sobote do Ljubljane negdo prehiteva. To pa še niti ni tako tragično. Ko iz avtomobila mečejo pločevinke na avtocesti včeraj proti Ljubljani. In to z avtomobila srednjega razreda in glej ga zlomka ne ni bila mladina bila sta dva debila mož in žena stara okrog 65 do 70 let. Z oznako Maribor. Kajti ti debili stari mislijo da je vse njihovo ko se oni peljejo v Ljubljano gnoji nekolturni.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 16:26 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.