https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Šimundža in Kozar pred tekmo s francoskim Rennesom

Murska Sobota, 2.11.2021  

Muraši odhajajo jutri v Francijo, kjer se bodo v četrtek, 4. novembra, ob 21. uri, v Roazhon Park odigrali tekmo 4. kroga Konferenčne lige s Stade Rennais. Pred odhodom sta svoje misli strnila trener Ante Šimundža in kapetan Alen Kozar.

Kozar je glede na slabše rezultate v ligaškem in pokalnem tekmovanju povedal, da trenutno niso "pravi." "Zavedamo se tega, z igro nismo na pravi ravni. Sedaj prihaja Evropa, kjer smo se do sedaj vedno pokazali v dobri luči. Vsako tekmo smo bili vedno boljši in upam, da bomo tako dobro igrali tudi v Franciji," pove Kozar, ki upa, da bodo konkretnejši v realizacijah in boljši tudi v obrambi.

"Z borbenostjo se moramo dvigniti na višjo raven in potem lahko, kot ekipa delujemo boljše" izpostavi kapetan črno-belih. 

"Že nekaj tekem se nam dogaja, da prvi polčas nismo pravi in se ne najdemo. Tekme ne začnemo dobro," pove Kozar in doda, da ko vsi dajejo vse od sebe, potem ekipa to začuti in potem se dvignejo ter lahko pridejo do boljših rezultatov.

V Mariboru so si Muraši proti Rennaisu priigrali nekaj priložnosti in so bili po besedah Kozarja z njimi tudi konkurenči. "Sedaj bo verjetno druga tekma, saj bodo igrali doma, pred domačimi gledalci. Pustimo se presenetiti, ampak mi moramo gledati nase, biti moramo pravi, če hočemo kaj iz te tekme. Imajo kvalitetno ekipo in dobre posameznike, zato se moramo pripraviti na vsakega posameznika."

Muraši so v Ljudskem vrtu namučili Stade Rennais, a na koncu ostali brez točk. Izgubili so z 1:2 (1:2). Črno-beli so pokazali, da s tekme v tekmo na evropskem prizorišču rastejo.

Šimundža je povedal, da je med obema tekmama zelo malo časa in ne verjame, da bo pri njih prišlo do velike spremembe v načinu igre. "Priprave na tekmo potekajo normalno, mi pa imamo manjše težave, katere upam, da jih bomo rešili. Gostovanje je popolnoma druga zgodba kot pa domača tekma. Dejstvo je, da smo nasprotnika spoznali v živo in vemo, kako in kaj "diha" in iz tega stališča bo priprava na tekmo lahko boljša," pove Murin strateg in doda, da ima sedaj vročino Klepač in vprašanje je, ali bo odpotoval v Francijo.

Glede razmišljanj o enajsterici Šimundža odgovori, da se vsak igralec sam postavi v ekipo. "Sam odloča o svoji usodi, mi trenerji oz. strokovno vodstvo pa potem izberemo. Niso to težave. To so dejstva in pokazatelji, kdo si želi in bo lahko deloval v prihodnosti v klubu."

"Ekipo je v enem dnevu težko dvigniti na visok nivo. Fantje so v štirih letih pokazali veliko pripadnost, povezanost in sinhronizacijo z gledalci. Da pa pride do manjših padcev v določenem obdobju v štirih letih in pol, mislim, da je to nekaj normalnega. Nismo s tem zadovoljni, tega se zavedamo in vedno je tako, da to pričakuješ, ko se pa to zgodi, pa tega ne želiš. Najbolj pomembno je, da se tega zavedamo in vrnemo na delanje en za drugega in verjamem ter upam, da se bo to v prihajajočih dneh to izboljšalo," pove trener Mure.

Pred evropskim obračunom pa je dejal, da morajo biti zelo delovni, evropski v razmišljanju, v obeh smereh igre in ne biti zadržani tako v teku, kot v borbenosti in samozavesti. "Verjame in upam, da bo potem naša podoba boljša."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.11.2021 ob 14:40 Mura gost

      Kozar samo lejko Špila za Beltince pa Ante te okrepitve kot so mulasenjovič Klepač Škoflek Mandič Brkič karamrko so samo na plačilni listi

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.11.2021 ob 15:57 gost

        Muras se strinjamo Kozar?????? Za nič igralec Mula.... Še gola nidal sramota Petarda na vidiku tega se bojimo SRAMOTE.

        3 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.11.2021 ob 16:07 gost

      KOZAR LAHKO IGRA MALI NOGOMET ZA NEMČAVCE IN NIKJER DRUGJE---------------SE RAZUME PO POŠKODBI.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.11.2021 ob 16:58 gost

      Šimonča pa Kozar obadva je cuk povozo pa nista sposobna za delo katero opravljata pa za katero dobivata dobro plačo.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.11.2021 ob 18:09 gost

      Kak do proute francouzon špilale če pa v domačem prvenstvu vse po prejk gibijo nejso sposobne date gola francouze jim nakladejo minimalno pejt falatof če pomislimo kakšno luknjasto obrambo ima Mura napad pa sploj nega žalost od žalosti za razjokati se nikšne igre ka vrega dela uprava ka se ne gene ja tou je nogomet iz toga se je trbej razmete tooooou je pa spet drugo vprašanje Šimundžo bi že zdavnaj trbelo nagnate v Maribor če pa uprava se ne ne gene te pa trbej bojkotejrate tekme pa več nemo odile zdaj da de prišle Domžale Maribor nej ite na tekmo pa de se že idnouk pitale zakoj nega lidij ali navijačov če pa nas Šimundža ma za norca toga mantranja pa rejsan nemo odile glejdat neje problem za pejnaze problem je glejdate tou žalost na igrišču kere se ne borijo za Murin dres potem še trener keri nas ima negi 3000 navijačov za norca potem hvala vam lepa

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.11.2021 ob 19:03 gost

      POZOR POZOR POZOR Mura išče trenera in igralce ! Vsi keri komentirate javite se !

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.11.2021 ob 20:23 mico gost

      Zaradi službene zadržanosti nisem uspel priti na nobeno prvenstveno, ali mednarodno tekmo. Kljub veliki želji, da bi pogledal fante, ki so lansko sezono garali na igrišču. Sedaj mi sploh ni žal, kajti kar igrajo sedaj je ena velika žalost. Letos me ne bo nihče videl na fazaneriji.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.11.2021 ob 20:50 jagnjeee2 gost

      šimunđa poberi se enkrat že z mure

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.11.2021 ob 21:50 gost

      Dolžnost je ,da greste v France ,nekaj golov v mreži Obradoviča in se vrnete ,kot vsakokrat z porazom na Fazanarijo.Prekmurci smo pa itak vajeni da pridete poraženi vsepovsod kjer žal več nimate sreče,kaj pa znanja v nogometu.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      03.11.2021 ob 9:51 *** gost

      Seveda malo je Mura spadnula in trebej zaj samo šinfati namesto ka bi ji stali obstrani. Jbg takšno je realno stanje, vsaka ekipa ima krizo in evo to je to, zato pa nej trebej žaliti igralce! Pravi navijači vedo ka ščen povedati. Tudi njin je težko, predvsem domačin (Kozare), "tujcon" pa se itak jebe, glavno ka majo plačo! Zato pravim, ka tudi kda so slabi rezultati treba skuper stopiti in za domače stopiti nej pa ko da je on zaj vsega krif in trener!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      03.11.2021 ob 10:20 lujz gost

      Daj zaprite že inouk tej komentare za kavč selektroje ker resno se eni sami s sebof pogučavlejo, non stop isto pišejo in te gledajo pluse, minuse pa se te hvalijo kelko so dobili! Saj ja razmin tudi takšni morejo živeti ka jin je to višek tedna kda je kakšen Murin članek!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.