https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Odpovedi martinovanj se vrstijo

04.11.2021 ob 11:00  

Ob slabšanju epidemičnih razmer organizatorji drugo leto zapored odpovedujejo praznovanja ob prazniku vina. Tako bo pozdrav mlademu vinu tudi letos brez tradicionalnih martinovanj. 

Martinovo je največji praznik vinogradnikov, vinarjev in kletarjev, ki ga praznujejo 11. novembra in bo kot kaže zaradi covida-19 tudi letos večinoma minilo brez slavij. Vseeno pa ta praznik ostaja pomemben za slovenske vinarje. Letošnji pridelek grozdja bo nekoliko manjši od povprečno pričakovanega letnega pridelka, vendar zelo kakovosten, napovedujejo.

Stopnja samooskrbe z vinom je bila v lanskem letu 96-odstotna, prebivalec Slovenije pa je v povprečju popil 36 litrov vina. Proizvodnja vin je v Sloveniji v tržnem letu 2019/2020 znašala okrog 735.000 hektolitrov, potrošnja vin pa okrog 760.000 hektolitrov, so zapisali na SURS.

V Murski Soboti odpovedali martinovanje in pohod

Zaradi slabih epidemičnih razmer in pričakovanega zaostrovanja ukrepov za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom so se na Zavodu za kulturo, turizem in šport Murska Sobota odločili odpovedati prireditev Tradicionalno martinovanje v Murski Soboti, ki je bila napovedana za petek, 12. november, in Martinov pohod, napovedan za soboto, 13. november.

V Moravskih Toplicah so zaradi slabih epidemičnih razmer odpovedali prireditev 21. Martinov pohod.

Prebrali smo lahko tudi apel župana občine Lendava, ki poziva k odpovedi oziroma preložitvi vseh prireditev.

Tudi martinovanje na Vinski fontani Kapela je odpovedano. Glede na trenutno stanje pa je pričakovati odpovedi po celotni Sloveniji. 

Kaj pa drugod po državi? 

Organizatorji mariborskega tradicionalnega martinovanja, enega najbolj množičnih in obiskanih praznovanj v državi, so v torek, 2. novembra 2021, sprejeli odločitev, da prireditev odpovedujejo, zaradi slabšanja epidemioloških razmer in pričakovanja zaostrovanja ukrepov za zajezitev okužb z novim koronavirusom.

"Obetali smo si druženje z vami, cenjeni ljubitelji Brd, a je v tem trenutku zdravje prioriteta. Zaradi epidemiološke slike v državi in občini odpovedujemo mrtinovo v Šmartnem 2021. Verjamem, da nam bodo pomladni meseci bolj naklonjeni in da bomo lahko nadoknadili vse zamujene sproščene trenutke ob briških kulinaričnih odličnostih," so organizatorji martinovega v Šmartnem zapisali v sredo, 3. novembra 2021, na spletni strani občine.

"Žal tudi letos razmere ne omogočajo, da pripravimo Dolenjsko martinovanje na primerni ravni, sploh ker gre za kulinarični festival, ki poteka deloma tudi v zaprtih prostorih. Pred nami je tudi še negotova jesen. Zato smo prisiljeni Dolenjsko martinovanje prestaviti na leto 2022." Tako so odpovedali tudi martinovanje na Dolenjskem.

Odpovedan je tudi Praznik vina v Štanjelu, ki bi moral potekati ta konec tedna. Prav tako so martinovanje odpovedali na Ptuju. Odpovedi si sledijo tako ena za drugo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.11.2021 ob 11:59 Trg gost

      Ljutomer pa vseeno vztraja, čeprav že vodi po okužbah. Žalostno in zelo neodgovorno.

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.11.2021 ob 12:27 veseli Martinek gost

        Pa ni tak hudo vsaj županja bo z svojim nastopom tako odbila množično martinovanje in potem so že pogoji PCT zagotovljeni

        10 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.11.2021 ob 12:00 gost

      Debilna vlada ni odpovedala nobenih nepomembnih obiskov drugih držav srečanj kjer lobira jo kot Vizjak in Petan. Zakaj bi morali ljudje malo tega veselja kaj njim se ostane Martinovo odpovedati. Malo morgen mi bomo zurali in Martinovali na sončku pri zidanici tak kak se šika. Vse ostalo pa ko jih jebe glavno da smo mi veseli in zadovoljni. Kajti to smo se naučili od vlade debilnie nesposobne v tveh dveh letih.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.11.2021 ob 18:08 gost

        pa enkrat si že razčisti pojme ti ob 12:00... to kar vidiš na fotografiji ali v kakšni slikanici ni tvoje to je od nekoga ...to o čem ti melješ že vrsto let o neki zidanici ,da jo imaš pa je plod tvoje žalostne bujne domišlije.če že vrsto let melješ eni in isto poslednično začneš verovati v te stvari in si jih prilastiš..ampak to je žel le iluzija v tvoji prazni osamljeni žalostni glavi..rajši pojdi barvat pobarvanko ,poglej eno risanko pa daj mir z svojimi izmišlotinami...

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.11.2021 ob 12:06 gost

      DEBIL SI TIJ!!!!!!!!!!!!!!! govno alkoholi. ker nemreš brez kozarca čvajge zdržati! to tak ni res ker tij si veliki siromak ki samo nekaj pijše ,pa misli da je sedaj močen v glavi pa totalni manjak!!! zato zaveži gofljo in si raje tačas umivaz zobe ker iz tebe smrdi kot iz sekreta!!!!!!

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.11.2021 ob 12:11 gost

      Naj organizira Celec on se niti čarovnic ne boji !

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.11.2021 ob 12:19 Franc gost

      Edino pravilno, da se vse odpove.

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.02.2022 ob 16:54 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.