https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Zapeljala na nasprotni pas

01.10.2011 ob 7:31  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč. V eni sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani, ostale štiri so se končale z materialno škodo Obravnavana  je bila še ena poškodba vozila na parkirnem prostoru in trije primeri povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih šest kaznivih dejanj in štiri kršitve javnega reda.

 

V Bakovcih je voznica osebnega avtomobila zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila v drug osebni avtomobil. Voznica in voznik sta bila pri trčenju lažje telesno poškodovana.

S področja kriminalitete so bile obravnavane štiri tatvine in dve drzni tatvini. V Radencih je moški s kolesa ukradel žensko torbico z osebnimi predmeti in nekaj denarja. Moškega so kasneje policisti prijeli in mu ukradene predmete zasegli ter vrnili oškodovanki. V trgovini v Murski soboti pa je neznani storilec ženski iz torbice ukradel denarnico z osebnimi dokumenti in 220 evrov gotovine. 

Javni red je bil kršen 4-krat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes popoldan na pomurski avtocesti.   

 

Danes od 9. ure naprej bo Združenje policistov Slovenije na parkirišču  trgovskega centra

Maximus v Murski Soboti organiziralo mednarodno tekmovanje v kuhanju golaža, ki so ga

poimenovali "Mednarodna kuharija 2011". Golaž bodo po ocenjevanju tudi brezplačno razdelili

obiskovalcem. Na prireditvi bodo sodelovali tudi pomurski policisti, ki se bodo predstavili s

preventivnim projektom "VARNO V JESEN". Poleg policistov se bo predstavila tudi Slovenska

vojska, Carina, gasilci, reševalci in mnogi drugi. Vabimo vas, da si prireditev ogledate.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.