https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

VIDEO: Ljutomerski svetniki potrdili spremembo Načrta razvojnih programov

12.11.2021 ob 6:00  

Občinski svet Občine Ljutomer se je v četrtek, 11. novembra, s pomočjo informacijsko-komunikacijske tehnologije sestal na 3. izredni seji, kjer so razpravljali o spremembi in dopolnitvi Načrta razvojnih programov (NRP) Občine Ljutomer za obdobje 2021-2024 in ga tudi potrdili.

Razlog za sklic izredne seje je bil v nujnosti spremembe in dopolnitve NRP za obdobje 2021-2024 zaradi prijave projekta Energetska prenova občinskih stavb, 2. faza na Javni razpis za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin v letih 2021, 2022 in 2023, ki ga razpisuje Ministrstvo za infrastrukturo.

Sprememba NRP je bila potrebna, ker je skupna vrednost projekta Energetske prenove občinskih stavb veliko večja od prvotno načrtovane vrednosti v NRP, ki ga je občinski svet Občine Ljutomer sprejel ob potrditvi proračuna za leto 2021.

Ker se je celotna vrednost projekta, predvsem zaradi bolj obširne sanacije, povečala za slabih 1,6 milijona evrov in je to povečanje večje kot 20 odstotkov, je moral spremembo potrditi občinski svet.

Celoten projekt bo skupaj z davkom in drugimi spremljajočimi stroški po novem vreden 3.680.000 evrov, od tega bo 403.500 evrov državnih sredstev, 1.232.500 evrov evropskih sredstev, preostalih 2.044.000 evrov pa bo iz proračuna Občine Ljutomer.

V sklop 2. faze energetske prenove občinskih stavb, ki jo želijo zaključiti do konca prihodnjega leta, bo zajetih pet občinskih stavb. Za energetsko sanacijo Doma kulture je predvidenih okoli 650 tisoč evrov, za Mestno hišo 780 tisoč evrov, za občinsko stavbo 585 tisoč evrov, za OŠ in vrtec na Cvenu 630 tisoč evrov ter za stavbo na Ormoški 22 205 tisoč evrov sredstev.

Pri večini navedenih objektov se bo med drugim sanirala fasada, naredila izolacija napram neogrevanemu podstrešju, menjala se bodo okna pa tudi vrata, pri strojnih inštalacijah pa sta med drugim predvidena izvedba toplotne črpalke in zalogovnika toplote.

Naj spomnimo, da je Občina Ljutomer v prvi fazi energetske prenove občinskih stavb v letu 2019 zaključila s sanacijo Vrtca Ljutomer, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, športne dvorane pri OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Mala Nedelja in Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer.

 *Foto: zajem zaslona

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 16:35 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.