https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Obeležili so 25 let Društva porabskih Slovencev upokojencev

21.11.2021 ob 6:00  

V Slovenskem domu v Monoštru je potekala slovesnost ob 25. obletnici Društva porabskih Slovencev upokojencev.

Društvo, ki je bilo ustanovljeno 2. oktobra 1996, združuje porabske slovenske upokojence, ki živijo v sedmih vaseh in centru Porabja. S svojimi programi prispeva k ohranitvi maternega jezika, kulture, običajev porabskih Slovencev in vzdrževanju zdravja. Aktivno sodeluje tudi pri ohranitvi porabskih jedi in predmetnih vrednot.

Generalna konzulka Metka Lajnšček je članom društva čestitala in se jim zahvalila za neprecenljiv prispevek pri ohranjanju slovenstva.

Ob tej priložnosti so izrekli iskrene čestitke tudi gospe Veri Gašpar za prejeto Maroltovo listino Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti za njeno dolgoletno zbirateljsko in mentorsko delo na področju ohranjanja kulturne dediščine v slovenskem Porabju.

Foto: Generalni konzulat RS v Monoštru

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.11.2021 ob 8:44 gost

      V Sloveniji je vogrum vse dovoljeno. Tudi priredite kere so Slovencem prepovedane.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.11.2021 ob 8:52 gost

      Kakšen bolan smisel je v tem, da se ustvarjajo društva na nacionalni osnovi? Ali je prav da bi obstajalo Društvo madžarskih upokojencev Slovenije? Ali Društvo hrvaških upokojencev Slovenije?

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.11.2021 ob 8:57 gost

      Ta prireditev je bila na Madžarskem v Monoštru!!! Zanimivo je to, da pri nas trdijo, da se povsod držijo pravil - nošenja mask...samo pri nas ne. Poglejte večina brez mask - "skupina" pa rizična!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.11.2021 ob 16:19 gost

      Madžarice slovenske , kak lepe kolena kažejo! Njih je potrebno še dobro pocepiti! maske one imajo gor na pičalbi!!!!!!!!!

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.