https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Postanite Božiček za en dan

21.11.2021 ob 17:00  

Leto je naokrog in znova je čas, ko se lahko pridružite akciji Božiček za en dan in obdarite otroka ali starostnika. Akcija se je že pričela, darila pa je mogoče oddati vse do 30. novembra.

Projekt Božiček za en dan je nastal leta 2012, ko ga je skupina prijateljev izvedla kar iz garaže in osebnega avtomobila. Od takrat pa so na otroške obraze narisali že 72.177 nasmehov in obdarili 6114 starostnikov.

Božiček lahko postanete tudi vi…

… tako, da se registrirate na spletni strani »Božiček za en dan« in nato iz objavljenega seznama izberete otroka oz. starostnika za katerega izdelate darilo, ob tem pa bodite kreativni.

Poiščite prazno škatlo za čevlje in jo lepo okrasite. Reciklirajte star papir, okrasite škatle s slikicami, risbami, kolažem ali nalepkami. S tem boste ustvarili unikatno škatlo. Napolnite škatlo z darili. Pri tem imejte v mislih, da naj bodo darila oziroma predmeti novi ali v odličnem stanju in predvsem letom primerni.

Vsako darilo za otroka mora vsebovati …

… nekaj za cartanje (odvisno od starosti, pri starejših otrocih lahko namesto tega podarite kakšno dodatno stvar iz ostalih sklopov daril), nekaj za osebno higieno, šolske potrebščine, igračo (primerno starosti otroka, pri starejših otrocih lahko namesto tega podarite kakšno dodatno stvar iz ostalih sklopov daril), oblačilo in  sladkarije.

Škatla pa ne sme vsebovati …

… darilnih bonov ali denarja, hitro pokvarljive hrane, doma pripravljene hrane ali sladkarij, kakršnih koli zdravil, vitaminov, prehrambnih dodatkov oz. dopolnil, vojnih igrač (plastične pištole, puške, noži…), občutljivih predmetov (steklo, ogledala), ostrih in kakorkoli drugače nevarnih predmetov, elektronike (mobilni telefoni, tablice) in ničesar, kar bi utegnilo imeti kakršno koli rasno ali politično konotacijo.

Darila lahko oddate do vključno torka 30. novembra

V Pomurju lahko darilca oddate na enem od treh zbirnih mest. V Murski Soboti v Hiši Sadeži družbe na Ulici Štefana Kovača 20, vsak delovnik od 8. do 19. ure. V Lendavi jih zbiraja organizacija Helen Doron English Lendava na Kranjčevi ulici 51, od ponedeljka do četrtka med 13. in 19. uro. V Ljutomeru pa jih zbira Mladinski svet Ljutomer na Ormoški cesti 22, ob ponedeljkih in petkih od 12. do 18. ure, ob torkih, sredah in četrtkih pa od 9. do 15. ure.

V kolikor vam je lažje lahko paketek pošljete tudi po pošti na naslov: Božiček za en dan (ČRICG), Rožna dolina 50a, 4248 Lesce. Ob tem pa poskrbite, da je varno zapakirano in da bo prispelo pravočasno (30.november).

Foto: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.11.2021 ob 17:46 HoHoHO gost

      Osebje v MS bi edino lejko bilo malo bole prijazno, nej pa čistak brez volej pa besed kda prineseš darilo. Bar nasmijala bi se lejko kda povej zdravo pa adijo.

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.11.2021 ob 19:54 Bozicek sako leto gost

        Se strinjan. Sako leto nesen pa so babe tan jako zatezene. Vnicijo dobro delo s svojin odnoson.

        9 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.11.2021 ob 18:11 gost

      Največji darovalec daril bo verjetno Jelinčič on ima največ za povedati čez tiste keri so revni in si ne morejo nič privoščiti. Kar so kao leni in nočejo deti. To pri marsikomu ne drži. Zato da so revni so marsikje krivi tki bolni olitiki kot je jelinčič, Janša, Hojs, počivausek, Vizjak, Horvat, itd. Keri kradejo iz državne blagajne in tajkunom, direktorjem pomagajo fabrike okrasiti in ji zapreti ljud pa brez milusti na cesto brcniti in nikomi ni kaj. Potem nim pa še svetovati kako se izogniti davku.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.11.2021 ob 18:37 lili gost

        Če ob tako lepi akciji, katera že lep čas poteka v Sloveniji in ima tako krasen odziv, takoj dodajaš politiko in pljuvaš po njih, je nekaj hudo narobe s tabo. Poišči si primernega otroka in postani Božiček za en dan. Boš naredil vsaj eno dobro delo. Bo šlo???? Pa lep praznični čas želim :)

        10 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.11.2021 ob 8:32 gost

      ,,, lili,, kolikim si pomagala ali pomagal ti bedak da si tako debilen. Nikomur. Isto kot debilna vlada kera se tistim kerim bi morala dati še vzame. Zato nehaj z temi pocukranimi frazami.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.11.2021 ob 16:51 Darko Krajnc gost

      Hoho in Božiček sako leto - kdaj sta bila v Hiši in kdo ni bil prijazen? Če imate tako izkušnjo se oglasite, pa se pogovorimo in razčistimo. To me sicer čudi in prvič slišim, saj večina ljudje povejo, da so sodelavke zelo prijazne, se trudijo in mi jih pohvalijo. Je pa mogoče kdaj gužva z več stvarmi naenkrat (delavnice, učna pomoč, obiski, Božiček,...) pa se ne morejo posvetiti ljudem tako kot je treba...to so sicer izzivi, ki jih rešujemo a posluha za dolgoročnejše kadrovske rešitve ni kaj dosti...kot piše Lili, ni potrebe po kritizerstvu in zbijanju volje tistim, ki pomagamo ljudem. Če imate dober namen, povejte nam (meni), ne pa javno pljuvati, pod skritimi nadimki - če bi imeli prava imena, bi vsaj lahko videl ali ste bili tu in kdaj ste bili, pa zadevo rešimo v momentu, ker se ve, kdo je bil v tistem času tu in vas sprejel. Verjamem, da smo vsi že utrujeni od epidemije in potrpežljivosti ni, se hitro razburimo ... je pa tudi nemogoče imeti cele dneve na obrazu nasmeh a iz izkušenj vem, da se tudi nasmeh vrača, če ga kdo prinese :) Srečno! Dobrodošli na pogovor v živo, osebno, če se vam zdi, da je treba kaj rešiti, popraviti. Hvala vseeno za opozorilo, bomo še bolj previdni, da koga ne bi preveč resno po-gledali.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.