https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Potrditev rebalansa proračuna občine Kobilje

Kobilje, 19.11.2021 ob 6:00  

Na Kobilju se je v sredo, 17. novembra, odvila 16. redna seja Občinskega sveta Občine Kobilje, prva po izvolitvi novega župana.

Na seji so svetniki tako obravnavali poročilo o izidu nadomestnih volitev, ki so potekale 7. novembra. Od 460 volilnih upravičencev je glasovalo skupno 194 volivcev. Kandidat za župana Darko Horvat, ki ga je predlagala stranka SLS, je prejel 191 glasov, tri glasovnice pa niso bile veljavne. Darko Horvat je bil tako izvoljen za župana Občine Kobilje.

Z izvolitvijo za župana je Horvatu predčasno prenehal mandat svetnika pred potekom mandatne dobe. Prav tako je mandat prenehal Sašu Frasu, saj je ta 1. oktobra 2021 podal odstopno izjavo. Svetniki so tako na seji potrdili ugotovitvena sklepa o prenehanju mandata svetnikoma. Oba sklepa bosta posredovana občinski volilni komisiji, ki bo v skladu z zakonom razpisala nadomestne volitve. Te bi naj potekale predvidoma v januarju.

Svetniki so sprejeli tudi sklep o nadomestilih občinske volilne komisije in volilnega odbora. Člani volilnih organov imajo namreč po zakonu zaradi dela v volilnih organih ob vsakih volitvah pravico do enkratnega nadomestila. Svetniki so tako sprejeli skupni sklep, ki določa nadomestila občinske volilne komisije in volilnega odbora za delo na letošnjih nadomestnih volitvah za župana pa tudi za prihodnje nadomestne volitve za svetnike ter za redne lokalne volitve 2022.

Za nadomestne volitve za župana v letu 2021 je tako skupni znesek nadomestil članom in namestnikom OVK ter VO 6.810,96 evra, ki bremeni proračun Občine Kobilje in je zajet v rebalansu proračuna Občine Kobilje za leto 2021, ki so ga prav tako obravnavali na tej seji.

Rebalans proračuna predvideva manj prihodkov in odhodkov, kot prvotno sprejet proračun za leto 2021. Načrtovanih je bilo 783.269 evrov skupnih prihodkov, z rebalansom pa se prihodki znižajo na 770.769 evrov. Skupni odhodki pa so se znižali iz predvidenih 848.542,29 evra na 831.780,29 evra. Po rebalansu je manjši tudi proračunski primanjkljaj, ki znaša - 61.011,29 evra in se pokrije iz sredstev, ki so bila na računu občine ob koncu lanskega leta (73.797,29 evra).

Svetniki so na seji potrdili še Odlok o spremembah Odloka o kategorizaciji občinskih cest v Občini Kobilje – druga obravnava ter obravnavali letni programa ravnanja s komunalnimi odpadki v občini Kobilje za leto 2022.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.11.2021 ob 8:04 gost

      Samo oštro gospod Horvat iz Nemčavec.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.11.2021 ob 8:46 gost

      Proračun za 10 lidij. Gemij živimo. Tabi tudi pušča lejku bila občina ker so na svoj način tudi oni specifični.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.11.2021 ob 20:44 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Na Kobilji ednuga srat stijsne,eli pa učitelca fašivle ud nekuga,nej svojuga,tou je glávna občinska vejst,pa nega hüduga,tou vsi známu....

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.11.2021 ob 11:50 gost

      vogrini turbaši vas lekar Kobilje ridno j*** ,nej tak?Naj vas samo še dugo,turbaši zamazani,bravo SLOVENSKI občini Kobilje za zevestnost in pripadnost Slovenskomi narodi,nej pa zamazanin vogrinon,mađaronom

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.