https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

VIDEO: Predstavili so roman Potočnjekovi

22.11.2021 ob 6:05  

Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota je v sklopu Tedna splošnih knjižnic, v četrtek, 18. november, priredila e-predstavitev knjige: Potočnjekovi, romana, ki ga je napisal Alfred Matiš.

Potočnjekovi so daljši roman v dveh knjigah, v katerega ospredju je vračanje Potočnjekovega Rudija po dveh letih iz taborišča, osredotočeno na vprašanje, kaj se je zgodilo z njegovimi otroki, ki jih je pustil same doma, ko se je kot starojugoslovanski vojak odpravljal na fronto in je sosedo poprosil, naj popazi nanje.

Drugi del romana POTOČNJEKOVI, PADEC HIŠE, prav tako natisnjen v dveh knjigah, se prične, ko je družina končno zbrana skupaj, in potem njihovi zgodbi sledimo do odraslosti in odhoda otrok ter smrti staršev.

Alfred Matiš (1934-2011) se je rodil v Vidoncih na Goričkem in čeprav je živel v Murski Soboti, kjer je služboval kot sodnik, se je pogosto vračal tja. Pisateljevati je začel že v srednji šoli, pisal pa je tako prozo kot poezijo. V svojem pisanju je obujal spomine na svojo mladost med bregačami in globačami. Pisal je o Vidoncih in Vidončarih, o njihovem življenju, o medsebojni pomoči, običajih.

Vir: PIŠK MS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.11.2021 ob 7:25 Čergoli gost

      Kaj je to za enega na sliki???? A je sin od Tarzan - Krekerja?

      3 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.11.2021 ob 10:14 Zanimivo gost

      No ja, Kranjec je vse to napisal že pred stoletjem, a ne? Življenje se vrti. Je pa lepo, če se trudimo. Kako pa kaj korona v knjižnici? Vsi drugi so prireditve odpovedali, pa se niso stiskali s stoli na kupu.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.