https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

VIDEO: Potrdili rebalans proračuna in odlok o odmeri NUSZ

20.11.2021 ob 14:00  

Občinski svet občine Radenci se je v sredo, 17. novembra, sestal na 25. redni seji, kjer je med drugim potrdil mandat novemu članu ter potrdil rebalans proračuna za leto 2021 in predlog odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ).

Svetniki so na seji potrdili ugotovitveni sklep s katerim je član Občinskega sveta Občine Radenci postal Srečko Bodanec. Naj spomnimo, da sta junija letos dva člana Občinskega sveta Občine Radenci podala odstopno izjavo s funkcije svetnika. Od takrat je Občinski svet avgusta mandat nadomestne članice potrdil Karmen Žibret Kaučič. Tokrat pa so mandat potrdili še drugemu nadomestnemu članu.

Drugi rebalans predvideva več prihodkov in odhodkov

Svetniki so na seji obravnavali in potrdili drugi rebalans proračuna. Ta v primerjavi z veljavnim proračunom, ki je bil sprejet s prvim rebalansom 14. septembra 2021, predvideva več prihodkov in odhodkov.

Do konca proračunskega leta so skupni prihodki proračuna po novem ocenjeni na 13.800.963,52 evra, kar je za 288.945 evrov več kot v trenutno veljavnem proračunu. Dodatni prihodek je načrtovan od prodaje stanovanj na javni dražbi, in sicer v višini 600.000 evrov, medtem ko je zaradi spremembe odloka o nadomestilu za stavbno zemljišče predvidenih za 311.055 evrov manj prihodkov.

Skupni odhodki so v drugem rebalansu načrtovani v višini 17.155.835,06 evra, kar je za 182.220 evrov več kot v trenutno veljavnem proračunu. Drugi rebalans namreč zagotavlja dodatna sredstva za nabavo solarnih svetilk (90.000 evrov), za dokončno ureditev športnega centra (32.220,00 evrov) ter za dokončno in celovito ureditev dveh cest (30.000 evrov), in sicer za cesto Paričjak - Radenski Vrh (do Belakove zidanice) ter cesto Boračeva-Janžev Vrh (Zemljič-GD JV). Predvidenih je tudi 30.000 evrov za zbiranje, odvoz in razgradnjo nevarnih odpadkov ter 5.000 evrov za pregled hidrantnega omrežja in popravilo hidrantov.

Proračunski primanjkljaj bo tako po novem znašal 3.354.871,54 evra. Ob predvidenem zadolževanju za 2 milijona evrov ter 1.922.160,28 evrih, ki so ostali na računu Občine na dan 31. decembra 2020, je predvideno, da bo stanje sredstev na računu ob koncu leta 2021 znašalo 369.486,38 evra.

Ob sprejemu rebalansa so svetniki potrdili tudi spremembo Načrta razvojnih programov, kamor so za leto 2022 vključili novi projekt. Gre za nabavo športne opreme za telovadnico pri OŠ Kapela. Sredstva pa se bodo zagotovila v proračunu za leto 2022 z rebalansom.

Potrdili predlog odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča

V prvi obravnavi so potrdili tudi predlog odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča na območju Občine Radenci, s katerim želijo zagotoviti pravično porazdelitev plačevanja bremena te dajatve.

V odloku so na novo opredeljena območja, in sicer je v 1. območju po novem samo naselje Radenci, 2. območje obsega naselja Šratovci, Kapelski Vrh, Paričjak, Hrastje Mota, Rihtarovci in Turjanci, 3. območje pa obsega vsa ostala naselja in dele naselij, ki niso zajeta v prvem in drugem območju. Sprememba je pri naseljih Šratovci, Boračeva, Kapelski Vrh in Paričjak, ki so se iz 1. preselila v 2. območje.

V predlog odloka je vključena tudi nova točka, ki določa, da se pri nezazidanih stavbnih zemljiščih na katerih stoji objekt obračunava za 1. in 2. območje površina nad 1.000 m2, za 3. območje površina nad 1.500 m2. Ta alineja ne velja za nezazidana stavbna zemljišča na katerih stoji enostavni objekt.

Na novo je med drugim določeno tudi število točk za m2 nezazidanega stavbnega zemljišča.

Foto: Zajem zaslona.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.11.2021 ob 15:27 Zatvorimo sve - proti javni kraji gost

      bild.de/bild-plus/politik/inland/politik-inland/lockdown-schock-in-bayern-und-sachsen-die-dichtmacher-

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.11.2021 ob 12:06 Pista gost

      veseli me ,da so radenčani spoznali ,da je kritika ,ki sojo nekateri občani izvajali prek medijev na občino in občinske delavce neprimerna in celo sovražna do nekaterih sokrajanov,mislim ,da občinske strukture delajo odlično in vdobro vseh nas občanov neglede na pripadnost politiki,v Radencih je mnogo spremeb,tako glede ifrastrukture in samega izgleda ,razlikuje pa se po načinu in pristopu do pridobivanju projektov in izvajanju le teh od prejšnjih županov,če se bodo vsi projekti ,ki jih ima občina v planu uspešno izvedli ,se nam občanom obetajo,lepše in bolj urejene radence,tako vsmislu turizma in okolja.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.