https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Stanovanjski sklad pridobil sredstva, ki bodo omogočila gradnjo najemnih stanovanj v tudi Lendavi

25.11.2021 ob 6:05  

Stanovanjski sklad RS je uspešno pridobil 70 milijonov evrov kredita Razvojne banke Sveta Evrope (CEB). Ta je namenjen izvedbi 10 projektov v sedmih regijah za 906 stanovanj, med katerimi je tudi gradnja novih javnih najemnih stanovanj v Lendavi.

»Sklad namerava do leta 2025 zgraditi 906 javnih najemnih stanovanj, od tega 58 oskrbovanih za starejše,« je na današnji novinarki konferenci poudaril direktor sklada Črtomir Remec.

Gre za projekte Pod Pekrsko gorco 2. faza, Nova Dolinska v Kopru, Podbreznik v Novem mestu, Rožna dolina v Novi Gorici, Ob Savi v Kranju, Dolgi most in Podutik Glince v Ljubljani, Lukovica jug, Partizan na Jesenicah in Lendava. Prav tako Sklad pripravlja dolgoročne naložbe za pridobitev 1.171 javnih najemnih stanovanj s pričetkom gradnje od leta 2025 naprej, med katerimi so načrtovana tudi stanovanja v Lendavi.

Foto: Zajem zaslona.

Stanovanjski sklad RS je sredi avgusta 2021 z Občino Lendava podpisal pogodbo o nakupu zemljišča v velikosti 7.171 m², kjer bodo zgradili do 70 novih javnih najemnih stanovanj in tako občanom Lendave zagotovili nove stanovanjske enote.

Po besedah direktorja Stanovanjskega sklada RS bodo dokumentacijo za pričetek gradnje večstanovanjskih objektov v Župančičevi ulici začeli pridobivati v začetku prihodnjega leta.

Vir in foto: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.11.2021 ob 9:10 gost

      Ta mošnjiček je spet odprl orban. Samo za zameno bo potrebno nekaj dati. Verjetno cerkev svete Katarine.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.11.2021 ob 9:17 kilonja gost

      si videl debeli tak se to dela, ne pa tvoji rdeči kokošarji.

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.11.2021 ob 9:41 gost

        Ko so bili na oblasti " rdečkarji " kot jih ti imenuješ, to je bilo v socializmu, so se stanovanja gradila na veliko. Tako sama podjetja za svoje delavce kt tudi občine. Delavec je v zelo kratkem času prišel do ugodnega stanovanja blizu delovnega mesta ( za stanarino z vsemi stroški je dal približno 10 do 15 % svoje plače ). Pa smo potem postali " samostojna država " in na oblast ste prišli desnuharji. Prodali ste vsa ta stanovanja ( nekaj sto tisoč jih je bilo ) za desetino vrednosti stanovanja tudi takim, ki do tega niso bili upravičeni ( Jazbinškov zakon ). Poglej malo po Soboti - 95 % vseh stanovanjskih ojektov je iz časa socializma!!!!!!!!!!!!!! Kar se pa novih stanovanj tiče, so pa za delavca nedosegljiva - na Kocljevi ulici najmanjše stanovanje z najemnino in ostalimi stroški od 800 do 900 evrov mesečno. Kateri delavec si to lahko privošči???????? To je zgodovina in resničnost današnjega kapitalizma, ki ga desnuharji tako zagovarjate.

        11 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.11.2021 ob 10:03 gost gost

      Pomurje je funkcijsko povezano območje, ki ga sestavljata dve geografski regiji - Prekmurje in Prlekija, ki ju ločuje reka Mura. Regija izstopa po najnižjem naravnem prirastu (–4,7 na 1.000 prebivalcev), v tej regiji je negativen tudi skupni prirast, to je seštevek naravnega in selitvenega prirasta (–0,5 na 1.000 prebivalcev). Komu in za koga se bo gradilo, to je le eno dokazovanje, da se nekaj dela ?! Samo vprašam ??

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.11.2021 ob 10:16 gost

        Mladim ljudem moraš dati delo in stanovanja, šele potem lahko upaš na več otrok. Ne morejo mladi imeti otrok brez dela in stanovanj. Kaj je to res tako težko razumeti?

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.11.2021 ob 18:03 gost

        Pa po teh izjavah sodeč ,tukaj živijo največji debili--klantoši , gnoji levega ranga , ki samo serjejo po vsem kar je višje od te sodrge psihično bolane!!!!!naj pocrkajo ,pa bo večni mir

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.11.2021 ob 10:44 gost

      Za 70 milijonov evrov zgraditi 906 stanovanj je malo, premalo, predrago. Za gradnjo enega stanovanja gre po tej računici 77.000 evrov. Kaj so to zlata stanovanja ali je zraven več stricev za svoje žepe? Kilonja kaj praviš?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.11.2021 ob 11:10 prdec gost

      To de se od mađarof.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.02.2022 ob 16:43 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.