https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Teden Karitas z geslom »Srce, ki sprejema«

23.11.2021 ob 14:00  

Letošnji Teden karitas poteka od 22. do 28. novembra, pod geslom "Srce, ki sprejema", in opozarja na osnovno človeško potrebo po bližini. Ljudem v stiski odpirajo vrata na 450 župnijskih Karitas z okoli 9800 prostovoljci, ki vsako leto opravijo več kot pol milijona prostovoljnih ur.

Župnijske karitas delujejo v skoraj vsaki občini in pomagajo več kot 91.000 ljudem v stiski. Pomagajo s hrano, položnicami, kurjavo, ozimnico in seveda tudi s pogovorom in svetovanjem. Njihova želja je biti blizu ljudem, poslušati njihove stiske in jim pomagati, da si lahko ponovno uredijo življenje.

Teden karitas je namenjen tudi pozivu širše javnosti k solidarnosti z ljudmi, ki potrebujejo pomoč. Osrednji dogodek bo 31. dobrodelni koncert Klic dobrote, ki bo v sredo ob 20. uri v dvorani Golovec v Celju, prilagojen razmeram, neposredni prenos pa bo tudi na Televiziji Slovenija, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče. V času koncerta in tudi še ves december bodo zbirali sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski.

Lani so v času koncerta uspeli zbrali okoli 200.000 evrov. Klic dobrote je zelo pomembna akcija, ki pomaga pri pomoči več kot 20.000 družinam v stiski.

Teden Karitas se bo zaključil z Nedeljo Karitas 28. novembra. Geslo Srce, ki sprejema, naj bi ljudi spodbujalo, da se ustavijo in si vzamejo čas za drugega človeka, opozarja na osnovno potrebo po bližini. Da mu prisluhnemo, posvetimo vso pozornost in ga sprejmemo tudi v njegovi drugačnosti. Vabi nas tudi, da odgovorimo s solidarnostjo, prijazno besedo, darovi ali prostovoljstvom pri pomoči ljudem v stiski. Ta čas pa nas vabi tudi k sodelovanju in prizadevanjem za skupno dobro," so zapisali v Slovenski karitas.

Foto: arhiv Slovenske karitas

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.11.2021 ob 15:38 gost

      Zakaj bi moral pomagati rdeči križ. Tam imate vlado v Prekmurju vprašajte jih za pomoč. To je delo vlade. Kajti mi smo socialna država.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.11.2021 ob 17:46 Inflacija gost

        24sata.hr/news/inflacija-se-vratila-vrti-vam-se-u-glavi-od-svih-pojmova-vezanih-uz-nju-evo-kljucnih-odgovora

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.11.2021 ob 16:24 gost

      VIDIŠ KAKO SI NEVASPITANI!!!!! Tukaj gre za Karitas NE ZA Rdeči križ ! Socialna država ni dolžna vzdrževati pijancev in lenuhov!!!!

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.11.2021 ob 16:59 gost

      Nema vize gdo je to je delo vlade ker smo Slovenija socialna država. Štekaš kmet.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.11.2021 ob 20:26 kilonja gost

      V Afriko in Azijo začnite pošiljati kondome, pa bomo rešili težave z lakoto za veliki del lačnih .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.11.2021 ob 12:16 gost

      sama gamad se negativno oglaša--levoteličarji !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.02.2022 ob 14:52 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.