https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vrtovec si je ogledal rekonstrukcijo ceste Gederovci - Murska Sobota in obiskal podjetje Murexin

24.11.2021 ob 15:00  

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec se je pred torkovim vladnim obiskom v Pomurju sestal z županom Občine Tišina in Puconci, delovni obisk pa zaključil v podjetju Murexin. 

Uvodoma se je minister seznanil z največjo investicijo, ki se trenutno izvaja v pomurski regiji, to je Rekonstrukcija državne ceste R2-441/1298 Murska Sobota – Gederovci. Skupaj s sodelavci iz ministrstva in Direkcije RS za infrastrukturo si je v spremstvu župana, predstavnikov občine, vodjo gradbišča ter nadzornega inženirja, ogledal kako potekajo gradbena dela v naselju Rankovci.

Delovno srečanje se je nadaljevalo v gostilni Mancigar na Krajni, kjer se je minister sestal še z ostalimi predstavniki občine. Beseda je tekla v smeri nadaljevanja investicij ministrstva za infrastrukturo v občini Tišina. Med katerimi je vsekakor prioriteta rekonstrukcija ceste R2-440/1294 Petanjci – Gederovci - Krajna. Projekti za omenjeno cesto so pripravljeni in sledili bodo postopki (odmera in odkup zemljišč,..) za čim prejšnji začetek obnove te ceste, so zapisali na občini Tišina.

Foto: Občina Tišina

Ob koncu srečanja je župan občine Tišina podal pobudo o izgradnji manjkajoče kolesarske steze med dvema turističnima središčema Radenci – Moravske Toplice, kar bi za občino Tišina pomenilo izgradnjo kolesarske steze ob glavni cesti Tišina – Murska Sobota.

 

Obisk pojdjetja Murexin

Podjetje Murexin d.o.o. (prej Kema d.o.o.) je v času vladnega obiska v Pomurju obiskal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

Murexin je del podjetja Schmid Industreholding GmbH, avstrijske skupine z bogato tradicijo. S svojima blagovnima znamkama Murexin in Kema ponuja ponuja popolno kombinacijo izdelkov in sistemov za gradnjo. Pohvalijo se lahko s širokim izborom izdelkov za polaganje in lakiranje parketa, polaganje keramike, tesnjenje, zidanje, pleskanje in notranje opremljanje.

"Murexin je uspešno podjetje, na katerega so lahko Prekmurci ponosni," je ob obisku povedal Vrtovec, ki se je v pogovoru z vodilnimi v podjetju dotaknil tudi njihove problematike.

"Bistveno je, da država in vsi ostali deležniki poskrbimo in pomagamo z ostalimi upravnimi postopki, da podjetje v bodoče posluje nemoteno. Zlasti, kar se tiče vseh zakonov, da jih sprejmemo. Tukaj gre za "Zakon o rudarstvu" in na ministrstvu ga imamo pripravljenega. Želimo, da gre čim prej skozi vladno proceduro in potem naprej v sam parlament ter, da se uredijo vsi ostali postopki glede pridobivanja rudarskih pravic. Tukaj namreč po nepotrebnem prihaja do ogromnih zapletov. Moja zaveza je, da bomo podjetju pomagali, saj imajo vizijo, so pridni, delovni in s to vizijo optimisti. So pravi, da bodo podjetje še razvili, kar pomeni nova delovna mesta, nove priložnosti za okolico," izpostavi Vrtovec in doda, da taka podjetja potrebujemo.

Foto: arhiv Pomurec (Kema)

    Fotogalerija