https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Naj vas popusti na črni petek ne zavedejo, pomembna je cena

26.11.2021 ob 6:05  

Danes, 26. novembra, je tako imenovani črni petek – Black Friday, ki je v zadnjih letih tudi v Sloveniji postal praznik nakupovanja in potrošništva.

Črni petek je k nam prišel iz ZDA. Gre za zadnji petek v novembru, ko bodo vrsto popustov pripravile tako fizične kot spletne trgovine in s tem začele decembrsko nakupovalno mrzlico in popuste.

Akcije ob črnem petku pa pogosto niso omejene le na en dan, ampak trajajo kar celoten konec tedna, pri nekaterih trgovcih kar cel teden.

Ob nakupih na črni petek pa je potrebno biti pozoren, saj vse ponudbe niso tako ugodne, kot se zdi na prvi pogled. Pomembno je, da se na spletne razprodaje dobro pripravite in se o cenah izdelkov pozanimate že pred popusti.

Zavedati se je potrebno, da je višina popusta lahko zavajajoča, pomembna je le cena izdelka.

Foto: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.11.2021 ob 9:52 kilonja gost

      V ZDA je črni petek glede popustov stvarna zadeva, tam televizor ki je včeraj stal 700 Dolarjev, na dan črnega petka stane 200 Dolarjev, preverjeno . To kar se pa pri nas dogaja z neupravičeno trgovsko lažjo Črni petek je pa za moje pojme kriminalno dejanja, načrtno zavajanje sicer naivnih potrošnikov v namene okoriščanja . Denimo masažni stol v določeni pohištveni ( tuji prodajalec ) trgovini je dva dni pred črnim petkom stal v redni ceni 185 €, ko se je pojavil v reklami za Črni petek dan popustov, je ta cena naenkrat poskočila na 360 € ( po tej ceni se nikoli ni omenjeni stol prodajal, najvišja cena je bila nekaj malega čez 200 € ) in potem je kot znižan za 60 % na 145 €, v resnici pa je torej znižan za slabih 20 % . To je živa lopovščina . Da ne omenjam prodajalcev avtomobilov..cena avta nižjega srednjega razreda znižana iz 26.000 € ( po "tovarniških" cenah se avtomobili nikoli ne prodajajo zares ) € na čudežnih 21.000 € v bistvu pa ni znižan popolnoma nič, dokler ne pride konec leta in se jim nabere še kaj odpada ki ga niso mogli prodat, zraven dajo še " gratis " zimske gume ki ti jih seveda obračunajo pri znamki francoskih avtomobilov po 300 € . Da ne omenjam artiklov ki jih ljudje zbirajo na točke na benc.črpalkah pri največjih trgovcih...posoda ki se nikoli ni prodajala po smešno določeni visoki ceni,oziroma se sploh nikoli nikjer ni prodajala ker je bila narejena za ta nateg s točkami je neverjetno znižana za 70 % če zbereš 10 nalepk kar pomeni za 100 € nakupov, v bistvu ti pa prodajo sranje za več kot previsoko ceno . Inšpektorati ne opravljajo svojega dela Zveza potrošnikov.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.