https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Pomurski strelci uspešni na 3. turnirju Pokala prijateljstva in Državne lige mladih

2.12.2021  

Pretekli konec tedna je potekal 3. turnir Pokala prijateljstva SZS v streljanju s serijsko zračno puško ter 3. turnir Pokala Slovenije – Državne lige mladih v streljanju z zračno puško in pištolo.


Pokal prijateljstva SZS

Po skupnih rezultatih vseh regij je bil med starejšimi dečki od pomurskih strelcev najboljši Tim Kovač (ŠSD Murska Sobota), ki je s 176 krogi osvojil 3. mesto. Točke pa sta osvojila še Mitja Kaučič (SD Mesto Ljutomer) na 7. mestu, ter Nikola Stamenković (ŠSD Radgona) na 25. mestu.

Ekipno je med Pomurci do točk prišla le ekipa SD Mesto Ljutomer, ki je bila s 448 točkami na 7. mestu.

Med starejšimi deklicami je bila os Pomurk najuspešnejša Greta Galambos (SŠK Coal Petišovci) s 177 krogi. Točke pa sta osvojili še Mira Magdič (SD Štefan Kovač Turnišče), ki je bila 11., ter Benita Koren (ŠSK Coal Petišovci), ki je bila na 13. mestu.

Državna liga mladih

Mladinci in mladinke z zračno puško

Z zračno puško je pri mladincih prvo mesto osvojil Jure Sočič (ŠSD Murska Sobota) s 623,5 krogi, drugi je bil Kalman Balint (SD "Jezero" Dobrovnik) s 622,7 krogi. Med prejemnike točk pa so se uvrstili še naslednji pomurski tekmovalci: Leon Režonja (SD Štefan Kovač Turnišče), ki je bil četrti, Patrik Farkaš (ŠSD Murska Sobota), ki je bil šesti, Niko Pozderec (SD Gančani), ki je bil 15., Andrej Kovač (ŠD Črenšovci), ki je bil 17., ter Jure Gjörek (SD Gančani), ki je končal na 19. mestu.

Pri mladinkah so pomurske strelke dosegle naslednje rezultate: 4. mesto Brina Stanjko (SD Mesto Ljutomer), 9. mesto Nika Vuk (SD "Jezero" Dobrovnik), 10. mesto Lena Bakan Urisk (SD "Jezero" Dobrovnik), 15. mesto Tessa Timar (ŠSD Murska Sobota).

Ekipno je bila z zračno puško najboljša ekipa ŠSD Murska Sobota v sestavi Jure Sočič, Patrik Farkaš in Tessa Timar, ki je z zbranimi 1827,5 krogi osvojila 1. mesto. Le 0,2 kroga manj je zbrala drugo uvrščena ekipa SD "Jezero" Dobrovnik v sestavi Lena Bakan Urisk, Nina Vuk in Kalman Balint. Do točk sta prišla tudi ekipi SD Mesto Ljutomer, ki je končala na 9. mestu ter ekipa SD Gančani, ki je bila deseta.

Kadeti in kadetinje z zračno puško

Med kadeti se je najbolje izkazal Tim Koren (SD Štefan Kovač Turnišče), ki je osvojil 1. mesto s 400,3 krogi. Ostali pomurski tekmovalci so dosegli naslednje uvrstitve: Aljaž Novak (SD "Koloman Flisar" Tišina) je bil 5., Milan Galambos (ŠSK Coal Petišovci) je bil 10., Tine Mihailovič Krpan (SD Lendava) je bil 14., Nik Jaklin (ŠSK Coal Petišovci) je bil 16., Mišo Hari (ŠSD Murska Sobota) je bil 17., Maks Čizmazija (SD Štefan Kovač Turnišče) je bil 18. in Tristan Gyoha (SD "Koloman Flisar" Tišina) je bil 19..

Točke so osvojile tudi pomurske kadetinje, ki so dosegle naslednje rezultate: Živa Zadravec (ŠD Črenšovci) je osvojila 6. mesto, Eszter Borsos (SD "Jezero" Dobrovnik) 16. mesto, Saša Žerdin (ŠD Črenšovci) 17. mesto, Lara Šimon (SD Štefan Kovač Turnišče) 23. mesto, Urška Kreft (SD "Koloman Flisar" Tišina) pa 25. mesto.

Ekipno je bila med pomurskimi ekipami najboljša ekipa ŠD Črenšovci na 6. mestu. Ekipa SD Štefan Kovač Turnišče je bila sedma, ekipa SD "Koloman Flisar" Tišina pa je bila deveta.

Starejši dečki in deklice z zračno puško

Pri starejših dečkih je bil z zračno puško med Pomurci najboljši Luka Žalig (ŠSK Coal Petišovci), ki si je s 180 krogi pristreljal 3. mesto. Točke pa so osvojili še Luka Ivančič (ŠSD Murska Sobota), ki je bil 11., Rok Benko (ŠSD Murska Sobota), ki je bil 12., Anej Frajham (ŠSD Radgona), ki je bil 13. Danijel Balažic (ŠSD Murska Sobota), ki je bil 15., Niko Karba (ŠSD Radgona), ki je bil 18. ter Patrik Cipot (SD "Koloman Flisar), ki je osvojil 20. mesto.

Med starejšimi deklicami je z zračno puško zmagala Tjaša Raduha (ŠD Črenšovci) s 190 krogi. Nika Novak (SD "Koloman Flisar" Tišina) pa si je s 175 krogi pristreljala tretje mesto. Preostale Pomurke pa so dosegle naslednje rezultate: Žana Hozjan (SD Štefan Kovač Turnišče) je bila sedma, Neja Flegar (SD "Koloman Flisar" Tišina) je bila deseta, Klara Režonja (SD Štefan Kovač Turnišče) pa je bila dvanajsta.

Ekipno so pomurski klubi osvojili naslednje rezultate: ŠSD Murska Sobota je bila na 4. mestu, SD "Koloman Flisar" Tišina na 5. mestu in SD Štefan Kovač Turnišče na 9. mestu.

*Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.