https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Ljutomeru bodo s tablami opozarjali lastnike psov

08.12.2021 ob 6:05  

Ob otroškem igrišču V Užiški ulici v Ljutomeru je bila nameščena tabla, ki opozarja lastnike psov, da morajo imeti le-te na povodcu in da so dolžni za svojimi ljubljenci pospravljati iztrebke. V prihodnje jih bodo namestili tudi po drugih lokacijah.

Kot so zapisali na Občini Ljutomer je pse na javnem mestu potrebno imeti na povodcu, prav tako je potrebo poskrbeti za čiščenje pasjih iztrebkov.

»Medobčinski inšpektorat in redarstvo tudi na območju ljutomerske občine nadzoruje izvajanje zakonskih predpisov na tem področju, veseli pa nas, da si čiste javne površine želite tudi občani, ki nas večkrat opozarjate na nečedno ravnanje,« so ob namestitvi table zapisali na Občini Ljutomer.

Tako je bila tudi na pobudo občanov ob otroškem igrišču med blokovskim naseljem v Užiški ulici nameščena tabla, ki opozarja lastnike psov, da morajo imeti le-te na povodcu in da so dolžni za svojimi ljubljenci pospravljati iztrebke.

Na Občini so ob tem dodali še, da se bodo v prihodnje table nameščale tudi na drugih lokacijah po ljutomerski občini. »Kljub temu, da tabel še ni nameščenih, verjamemo, da se boste vedli odgovorno ter svoje pse na vsakodnevne sprehode vodili na povodcu in odstranjevali pasje iztrebke. Hvala, ker skrbite za čisto okolje in naš skupni bivalni prostor,« so še zapisali.

Vir in foto: Občina Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.12.2021 ob 6:48 gost

      Kaj pa plastične vrečke, plastenke od pijače ......... to ni nič ? Samo pasji kakeci. Pojdite od Maximusa proti Pušči pa boste videli pravo smetišče. Pa kdo kaj ukrene ?

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.12.2021 ob 7:21 gost

      Kajti bodo table če jih nihče ne upošteva. Vsi ki šecejo peseke se požvižgajo na table pesi serejo vse povsod. Po pločniki, po hodniki v bloku, po igrišču kjer se otroci igrajo. In to vseh občinah zato te tabla lahko potisnete inšpektorju občinskemu na čelo ker oni so tisti ker ne opravljajo svojega dela. Da bi kaznovali peseke ker serejo kjer hočejo.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.12.2021 ob 9:45 vesna gost

      Zelo redki poberejo pasji drek. Edino pravilno, samo kaj, ko ljudje ne berejo hehehhe in bodo dreki lezali se naprej

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.12.2021 ob 10:54 gost

      Peseki serjejo tam kjer hočejo njihovi lastniki. Kakšen lastnik takšen pes. Pes je ogledalo svojega lastnika in obratno. LP vsem

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.12.2021 ob 14:16 ........ gost

      ite pri DIPOJI malo v šumo, pa boste videli, kaj je človek sposoben napraviti, plastika na plastiki. Inšpektorji delajo v pisarnah na toplm, služba štima, naprzanja n, dohodek prispe na račun, če kaj delajo ali nič. Tako je pač stanje v slovenski Švici.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.02.2022 ob 14:43 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.