https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Ljutomeru odprli regijsko razstavo Videz tipnega

02.12.2021 ob 13:00  

V sredo, 1. decembra, je v Galeriji A. Trstenjaka v Domu kulture Ljutomer potekala otvoritev regijske tematske razstave za Pomurje  »Videz tipnega«.

Videz tipnega je naslov tematskih razstav, ki jih je za sezono 2021/2022 razpisal Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Razstava v Ljutomeru je ena izmed desetih regijskih razstav, ki se to jesen odvijajo po celotni Sloveniji.

Prihodnje leto pa bo sledila še državna tematska likovna razstava, ki bo potekala v Murski Soboti. Dela za državno razstavo bo po ogledu vseh regijskih razstav izbral državni selektor akademski slikar Rober Lozar.

Državne tematske razstave, namenjene ljubiteljskih likovnim ustvarjalcem, Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) bienalno organizira že od leta 2008.

Na otvoritvi v Ljutomeru so zbrane nagovorile vodja območne izpostave JSKD Ljutomer Mira Rebernik Žižek, predstavnica Splošne knjižnice Ljutomer Jasna Branka Staman, regijska selektorica Simona Menoni Muršič ter producentka za področje likovne dejavnosti na JSKD Monika Ivančič Fajfar.

Razstavljajo: Nada Stajnko, Metka Tropenauer, Tamara Špitaler Škorič, Danila Krpič, Dana Štrucelj, Vida Borko, Aleksandra Fekonja, Marjana Kmet, Barbara Lenarčič, Ivanka Marko, Anica Rudolf, Angela Svenšek, Bine Šmon, Milena Toth, Lojze Veberič in Marjeta Wolf.

Razstavo si bo mogoče ogledati do 30. januarja 2022.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.12.2021 ob 13:15 gost

      Pa ka tou pišejo ka domobranec Šturm mrou. Samo je drek delo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.12.2021 ob 16:56 Frenc gost

      Regijska selektorica pa daj pocuzaj mi ga ,koa farsa

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.12.2021 ob 16:59 Metka gost

      To so ljubiteljski slikarji selektorica pa se oprijemle samo akademikov ,laj potem sodeluje v tej slamastiki, ajaaaa da se pokaze? Ova JSKD pa itak dvolicnica na vecih bregovih? Fujj no la pa vam je ? Prej je blo to na nivoju?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.12.2021 ob 17:07 Tone gost

      Mira pa bo nova zupanja lotmerka hihihi tak se guci okoli.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.12.2021 ob 17:11 Bojan gost

        Misla si verjetno, da bi rada bila? Ona bi rada vse, ji nekaj fali, zato pa se slini od Ljubljane do lokalne politike, naj samo povejo kam se je rinila v LJ hihih, nima sans, prevec napadlna, agresivna, dvolicna oseba, Olga nasa je se edino zlato , ki jo momo. Drugo pa samo pometamo

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.