https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Cenejši vrtec za nekatere v Odrancih

Občina Odranci, 03.12.2021 ob 11:15  

 Starši v občini Odranci, ki jih bremeni stanovanjski kredit, bodo za otroke v vrtcu plačevali manj.


Občinski svet Občine Odranci na 20. redni seji, dne 2. decembra 2021 sprejel sklep št. 145-20/2021, izhodišča za pripravo proračuna za leto 2022. Tudi v letu 2022 se bo staršem za plačilo programov vrtca, ki imajo obveznosti po stanovanjskem kreditu, upoštevala olajšava.

V Občini Odranci se staršem za plačilo programov vrtca, ki imajo obveznosti po kreditu, upošteva olajšava, in sicer se cena plačila vrtca zmanjša za 20 % istega plačilnega razreda. Olajšava se upošteva samo za stanovanjski namen.

V primeru, da gre za potrošniški kredit, je treba k pogodbi priložiti kopije računov, iz katerih je razvidno, da je bil kredit porabljen za stanovanjski namen. Ta sklep se uporablja od 1. januarja 2022 in velja do 31. decembra 2022.

Starše pozivajo, da prinesejo izpolnjeno Vlogo in kopijo Pogodbe o odobrenem stanovanjskem kreditu, do 27. decembra 2021 na Občino Odranci, da se jim bo olajšava upoštevala že za mesec januar 2022. Vloge se dobijo v vrtcu, na Občini Odranci ali na spletni strani Občine Odranci, so sporočili iz občine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.