https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Murska Sobota je zasijala v soju prazničnih luči

Murska Sobota, 05.12.2021 ob 17:00  

Danes, na predvečer praznika sv. Nikolaja, je Murska Sobota zažarela v soju skoraj 60.000 prazničnih lučk.

Poleg Slovenske ulice je okrašeno še ožje mestno središče na naslednjih ulicah in trgih: Kocljeva, Slomškova in Štefana Kovača, Trg zmage, Trubarjev drevored in drevored Martina Luthra.

Mestno središče krasi:

40 lampijonov v Trubarjevem drevoredu, ki so jih izdelali mladi v okviru Mikkovih delavnic
60 lampijonov na Trgu zmage, ki so jih izdelali dijaki in učenci osnovnih in srednjih šol
45 svetlobnih iskric
35 unikatnih svetlobnih elementov različnih oblik.

Tudi v letošnjem letu je na Trgu zmage najmlajše čakala Pravljična dežela z motivi likov iz klasičnih pravljic.

V Murski Soboti so zaradi zaskrbljujoče situacije glede okužb s koronavirusom, do nadaljnjega odpovedali vse dogodke prazničnega decembra. Letošnji december bo ponovno brez drsališča, brez druženja ob prazničnih hiškah in večernih koncertov, Mikloševega in božično-novoletnega sejma ter silvestrovanja na prostem.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.12.2021 ob 17:46 gost

      Počivaušek naredil novo stranko ! Volk menja dlako nravi ne. Sami tolovaji.

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.12.2021 ob 19:44 razočaran gost

      Žalostno, da vsaj otrokom ne privoščite nekaj dodatnega gibanja na zraku in ste zopet zatajili z obljubljenim drsališčem v Murski Soboti. Večja mesta so ga postavila, kar je prav. Naši učenci bodo zopet novoletne počitnice preživljali ob računalnikih. Kaj jim pa drugega preostane?

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.12.2021 ob 20:11 gost

      Še vedno je adventni čas,kam se vam mudi z okraševanjem?.Do časa ko bo božič bo vse to zgubilo tisti pomen praznovanj božiča.Bojim se,da bomo v Februarju praznovali Veliko noč.Ja v Sloveniji je vse mogoče jaj jaj.Kje vam je pamet.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.12.2021 ob 7:58 gost

        Se strinjam. Okrasiti par dni pred božičem in manj kičasto. Brezpotrebno razmetavanje denarja. Ljudje pa zaprti v stanovanja.

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.12.2021 ob 8:23 gost

      Kaj ti bo kič če ni druženja. Ljudje smo družabna bija zato tega nebi smel nihče prepovedati. Sicer pa elja samo za navadne ljudi. Ker vlada debilna laži ves čas okoli in se druži brez razdalje brez mask jebe se jim za glupi narod. Zdaj bodo spet imeli druženje na smučišču z tajkuni da se dogovorijo kar se še da ukrasti in komu se podarijo 200.000 ali več miljončkov.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.